загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

15 помилок поводження за столом, які роблять усі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
15 помилок поводження за столом, які роблять усі

Більшість людей роблять за столом ті самі помилки. Тож ось інструкція з обіднього етикету від авторів видання The daily meal.

Не завершуйте обід першим

Якщо ви помирали від голоду, але ввічливо чекали, доки стіл накриють для всіх, не варто їсти так швидко, ніби не бачили їжі кілька днів. Не завершуйте страву першим, навіть якщо це означає необхідність дуже сповільнитися наприкінці.

Коли поїли, покладіть ніж та виделку разом у положення "на 4 години", якби тарілка була годинником, а прибори – його годинною стрілкою.

Не тягніться над столом

Сіль та перець знаходяться на доступній відстані, вам треба лише привстати зі стільця і трошки потягнутися – не намагайтеся робити так. Інші гості не хочуть, щоби чиїсь руки простягалися над їхнім супом, водою чи хлібом, відволікаючи їх від їжі та, можливо, від ввічливої розмови.

Почекайте, доки трапиться зручна пауза, і ввічливо попросіть когось передати вам все, що потрібно.

Напої знаходяться праворуч

Вбережіть себе від сорому, зрозумівши, що ви п’єте вино чи воду з чужого келиха. Ваш келих завжди стоїть праворуч, вище від ножа. І не бійтеся виправити ваших сусідів, які також полюватимуть за вашим келихом із Шардоне.

Коли їсти руками?

 

Набір страв, які можна і не можна їсти руками, це складний лабіринт незграбних помилок і бентежних правил. Загалом на офіційному обіді навряд чи подаватимуть бюргери чи піццу, тому краще пальці не використовувати.

Але і з цього правила є винятки. Наприклад, якщо вам подали спаржу без соусу, або коли треба відділити м’ясо від крила перепелів. Але реберця барбекю і піцца, порізана на шматки, вже потребують ножа і виделки. Вони лежать на столі з якоїсь причини, а не для того, щоб заплутати вас.

Приберіть лікті зі стола

Ліктям немає місця на столі. По-перше, ви станете сутулим, а це не гарно. По-друге, ви ризикуєте перервати розмову ваших сусідів за столом. І з вами спілкуватися теж буде незручно.

З яких приборів починати?

Якщо ви зайняли місце за столом і миттєво почали панікувати, бо оточені ножами, виделками та ложками усіх форм і розмірів, час згадати просте правило: рухайтесь від зовнішньої сторони всередину.

Розпочніть обід із найменшою виделкою і ножем, які будуть найдалі від тарілки, і просувайтесь ближче до неї із кожною новою стравою.

Не розмовляйте з повним ротом

Так, нам про це розповідають з дитинства, але нагадати не завадить. Якщо у вас про щось запитали, не поспішайте відповідати: спокійно доїжте і лише потім відповідайте.

Передавайте страви праворуч

Їжу завжди передають праворуч. Не ламайте систему. Не варто віддавати страву ліворуч або й через стіл. Зруйнуєте порядок.

Телефони на столі

Всі знають, що ви дуже зайнята ділова людина, і світ залежить від вашої миттєвої відповіді на цей e-mail. Але, будь ласка, відкладіть телефон. На столі не повинно бути нічого зайвого: ключів, гаманців, відеокамер, окулярів. Якщо дуже треба подзвонити – вибачайтеся і виходьте, але лише на кілька хвилин.

Під час розмови відкладайте на стіл ножа і виделку

Коли відпочиваєте чи розмовляєте, покладіть прибори на стіл. Розмахувати ними у такт розмові чи вказувати на когось, вважається грубою поведінкою. Ймовірно, так робили первісні люди, лишень у їхніх руках були кістки.

Сіль та перець живуть разом

Коли хтось просить вас передати сіль, впевніться, що перець ви передаєте також. Ці двоє – дуже щаслива одружена пара, і вони не хочуть розлучатися. Ніколи.

Випробування морепродуктами

Якщо ви не знавець морепродуктів, усіх тонкощів тіла лобстера і всіх тих спеціальних приборів, краще не замовляйте такі страви у ресторані. Але якщо їх уже подали на стіл – дивіться, що роблять інші, та копіюйте, або попросіть сусіда про допомогу. Це краще, ніж раптово відправити у політ ногу краба.

Не розпочинайте їсти першим

Ми всі знаємо, що вам дуже хочеться їсти, і страви мають спокусливий вигляд, але варто дочекатися інших. І не важливо, що їжа охолоне.

Палички в оливках

Правда ж ви не подумали, куди подіти паличку, перш ніж почали їсти? Не кладіть її з рота на тарілку. Спочатку візьміть її у ліву руку і покладіть на бік тарілки чи у спеціальну чашу.  І не метушіться через неї.

Серветкові манери

Чомусь із серветками за столом виникає так багато проблем. Найперше, пам’ятайте: ваша серветка ліворуч. Покладіть її на коліна, коли всі зайняли свої місця. Не починайте їсти, доки вона не опиниться зігнутою на ваших колінах чи у комірі сорочки. Не варто розправляти її широкими помітними рухами.

Якщо посеред обіду вам потрібно вийти, не складайте брудну серветку на столі! Лишіть її лежати на стільці, і вона чекатиме там на ваше повернення.

До списку новин