загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як швидко розтерти мак?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як швидко розтерти мак?

Для чого взагалі потрібно розтирати мак? Адже він і так дуже дрібний! Але не все так просто.

 

Мак труть для того, щоб він пустив сік, тоді макові зернятка стають духмянішими і смачнішими. Крім того, цілі зерна маку просто не засвоюються нашим організмом.

Сухий, не перетертий мак використовують тільки для посипання зверху. Щоб вийшла соковита макова начинка, мак потрібно розтерти повністю!

 

Як запарювати мак?

Щоб підготувати мак для начинки або додавання в тісто, промийте зернятка і залийте окропом, а краще – киплячим молоком (1 склянка на 100 г макових зерен). Накрийте зверху кришкою, щоб мак гарненько пропарився. Окріп наливаємо на сантиметр вище маку, залишаємо, нехай охолоне. Мак повинен повністю увібрати воду або молоко. Але це ще не все, тепер мак потрібно розтерти.

Як розтерти мак?

 

У блендері. Хтось, для розтирання маку використовує кавомолку, хтось тре бабусиним методом – качалкою у ступці, але все геніальне – просто! Легко і швидко розтерти мак можна в звичайному блендері! Тільки перед цим мак потрібно розпарити: потрібну вам кількість маку залийте окропом або гарячим молоком і проваріть ще дві хвилини на повільному вогні. Злийте воду, мак пересипте в чашу блендера і збивайте, поки маса не стане світло-сірою.

У м’ясорубці. Алгоритм розпарювання той же, що і для блендера, тільки після варіння масу потрібно добре відцідити і тільки потім двічі прокрутити на м’ясорубці.

У ступці. Метод наших бабусь. Довго, але ефективно.

Чи корисний мак?

 

Про те, що це смачно, сперечатися ніхто не буде. А от у чому користь маку, якщо вона є? Користь, звісно, є – і немала.

Зерна маку містять багато жирних омега-кислот, які, як відомо, запобігають атеросклерозу, ішемії.

Ще в маці багато білків, вітамінів, є навіть кальцій! Макові зернятка благотворно впливають на травлення, знижують холестерин, допомагають при діареї, працюють як заспокійливий засіб.

Якщо ви сидите на дієті, врахуйте, що мак – дуже калорійний продукт: 100 г = 480 ккал.

Автор: Ліна Таліна

 

 

До списку новин