загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Вінниччині відкриють картинну галерею Потоцьких

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
На Вінниччині відкриють картинну галерею Потоцьких

У тульчинському палаці Потоцьких відкриють картинну галерею, присвячену добі Потоцьких.

Зробити картинну галерею та відновити епоху Потоцьких у палаці в Тульчині планують вінницькі чиновники та мистецтвознавці.

– Тематичні фонди з Вінницького обласного художнього музею ми розмістимо у центральному корпусі палацу, який відносно відреставрований, – повідомила заступниця начальника управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Валентина Троян. – Зараз вирішується питання щодо квадратних метрів; треба також призвести обрані приміщення в порядок. Приблизно протягом цього року плануємо відкрити картинну галерею, однак час та обставини можуть внести свої корективи.

Директор художнього музею Ілля Безбах розповів, що у фондах установи є близько 30 робіт, присвячених епосі Потоцьких на Вінниччині та, зокрема, в Тульчині.

У нас знаходяться твори і зарубіжних художників, XVII-XVIII століть. Оригінали деяких з них втрачені, а у нас є надзвичайно цінні копії. Серед них - портрети Анни, Юзефа, Салезія, Анни-Ельджбети, Станіслава, Софії, Юзефіни, Болеслава, Марії Потоцьких, – розповідає Ілля Васильович. – Крім того, у нас є також речі цієї родини: диван, крісло, посуд. Тому картинна галерея буде у відповідному тематичному інтер'єрі, який ми відтворимо. В іншій кімнаті будуть твори українських художників. Музей має бути, як оповідання, його треба вміти читати.

Зараз у приміщенні палацу вже є три тематичні картини, там вони і залишаться: чекатимуть, доки до них "переїдуть" твори із Вінницького обласного художнього музею.

За попередніми даними, на реставрацію всього комплексу Потоцьких у Тульчині потрібно близько 42 мільйонів гривень. Наразі немає проектно-кошторисної документації та власне коштів на початок робіт. Джерела майбутнього фінансування поки невідомі, інвесторів (вітчизняних чи іноземних) досі не привабила архітектурна пам'ятка Вінниччини.

До списку новин