загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Писанкові шедеври XXI століття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Писанкові шедеври XXI століття

6 березня 2016 року в Українському Культурному Осередку Вінніпегу (Ukrainian Cultural & Educational Center) відкрилася унікальна виставка “Писанкова Мозаїка” (Pysanka Mosaic) Давида та Дерека Василишен.

В той час, коли тисячолітні традиції Великодніх писанок залишалися практично незмінними, два канадсько-українських художника Давид та Дерек Василишен (David and Derek Wasylyshen) з Вінніпеґу створили справжні шедеври мистецтва – писанкову мозаїку.

“Писанкова Мозаїка” була офіційно представлена широкій публіці ще у 2009 році. З того часу унікальність, магнетична краса та інтригуючий дизайн її експонатів отримали визнання у різних країнах світу, стали цінним внеском у світову культуру та мистецтво.

Для створення цієї виставки художники використовували сотні писанкових розмальованих частинок в тривимірних, єдиних в такому стилі, мозаїчних картинах. “Писанкова Мозаїка” є результатом дуже довгого і унікального творчого процесу, який зберігає Великодні традиції українців і створює ще одну форму цінного мистецтва.

“Наскільки мені відомо, я єдиний у світі, хто створює такі картини,” – говорить Давид Василишен, – “Моя мозаїка представляє собою новий сучасний спосіб збереження і відображення стародавніх культурних українських традицій розписування Великодніх яєць”.

Яскрава, красива, унікальна, видатна – так описували виставку, який підняла українське Великоднє яйце на вищий рівень мистецтва, у різних країнах світу. “Писанкова Мозаїка” є однією з найбільших приватних колекцій Великодньої писанки у Північній Америці, якій присвятив один зі своїх випусків журнал National Geographic.

Протягом двох років виставка “подорожувала” по галереях Канади і США, а також

Сингапуру, Пекіну, Гонконгу та інших містах світу.

Давид та Дерек Василишин – канадські українці у третьому поколінні – вдячні своїм батькам Евелін та Теду за те, що навчили любити і розуміти українську культуру, поселили у їхніх серцях любов до України.

Україна там, де українці.

До списку новин