загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям збільшать відпустку на чотири дні, а лікарняний оплачуватимуть тільки за два місяці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Українцям збільшать відпустку на чотири дні, а лікарняний оплачуватимуть тільки за два місяці

У новому Трудовому кодексі, який Верховна Рада України повинна прийняти вже у квітні, до155 статтідокументу хочуть внести поправку, яка дозволить працівникам робити перерву в найспекотніші години літнього періоду. Іншими словами, вводиться традиційна для Південної Європи сієста, коли всі установи закриваються на перерву з 14 до 16-17 години. ukurier.gov.ua

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє Експрес з посиланнями на Вісті.

Крім того, пропонується збільшити відпустку для українців до 28 днів. Зараз її тривалість становить 24 дні.

Випробувальний термін для багатьох професій скоротять до одного місяця замість існуючих трьох. До того ж в документі прописують право співробітників відмовитися від виконання своїх обов’язків, якщо їм не платять зарплату у встановлені терміни або виплачують її не в повному обсязі.

Згідно з новим Трудовим кодексом, роботодавці повинні будуть не просто відмовляти кандидату в прийомі на роботу, а письмово обґрунтувати свою відмову. Причому цей документ можна буде використовувати в суді.

Також представники Мінсоцполітики стали на бік працівників і внесли поправку, яка забороняє звільняти матерів, у яких є діти до шести років. Крім того, хочуть заборонити звільняти одиноких матерів і батьків.

Серед негативних змін для українців — тепер не можна буде безперервно перебувати на лікарняному чотири місяці, оскільки цей термін буде скорочено до двох.

Крім того, якщо зараз втратити робоче місце можна тільки через пияцтво, прогули або розкрадання, то за новим кодексом можуть звільнити за розголошення службової таємниці, порушення техніки безпеки та ухилення від медогляду або профілактичних щеплень.

Також новим Кодексом вводиться таке поняття, як робота на дому. Вона має оплачуватися точно так само, як і в офісі, а за несвоєчасно виплачену зарплату ророботодавці повинні будуть платити пеню, однак її розміри поки що не уточнюються.

До списку новин