загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Будьте обачними: які купюри підробляють найчастіше?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Будьте обачними: які купюри підробляють найчастіше?

Станом на 23 березня 2016 року, на 1 млн справжніх банкнот в країні припадало лише 3 підробки. Про це заявив заступник голови НБУ Яків Смолій. Найчастіше ж підробляють купюри середніх номіналів.

Для порівняння: в 2012 році на 1 млн справжніх українських купюр в обороті було 4,1 підроблених, а в 2013 році – 3,5 банкноти. При цьому це менше, ніж в Європі: згідно з даними Європейського Центробанку, на мільйон купюр в 2014 році там доводилося 48 підробок (в 2012 році – 35, у 2013 році – 43).

Українські фальшивомонетники воліють підробляти середні номінали. Найчастіше з обороту вилучають підроблені 50 грн, а також 100 грн і 200 грн. Якщо говорити про іноземні валюти, то тут наші “умільці” зазвичай роблять ставку на три номінали: 100 американських доларів, а також 100 і 200 євро.

Згідно зі статистикою Нацбанку, на початок 2016 року в грошовому обороті України перебувало готівки на загальну суму 308,3 млрд грн. Левова частина цієї суми складається з банкнот – 2,8 млрд шт. на загальну суму 306,3 млрд грн. Монет значно менше – 12,1 млрд шт. на загальну суму 1,9 млрд грн. На одного українця припадає 66 банкнот і 272 монети.

До списку новин