загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кульбаба-весняна квітка здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кульбаба-весняна квітка здоров'я

Різнобічна оздоровча дія кульбаби пояснюється її складом: вітаміни, зокрема, інсулін, гіркий глікозид тараксацин. Також кульбаба містить багато йоду, що робить її просто незамінною в лікуванні щитоподібної залози. Кульбаба також володіє протиглисною, послаблювальною, відхаркувальною та тонізувальною дією, вона активує всі захисні сили організму. Причому, в рослині корисними є всі її частини: від кореня до квіточок. Кульбабу можна використовувати у свіжому, вареному й сушеному вигляді, як лікувальний засіб і вітамінну страву.www.zid.com.ua

Оздоровлювальна суміш

Узяти порівну корені кульбаби, листя кропиви, листя чорниці, висушені стручки квасолі, траву козлятнику. Усе подрібнити й перемішати. Склянкою окропу залити 1 ст. л. збору, настояти 20 хв. Пити по 1 склянці 3-4 рази на день. Цей настій сприятиме зміцненню імунітету, підвищенню життєвого тонусу.

Кульбабове вино

 

Потрібно: 200 г квітів кульбаби, 10 л води, 1,5 кг липового меду. Квіти збирають подалі від доріг, підприємств, гаражів тощо, аби пилок був чистим і не містив токсичних речовин. Свіжі квіти залити водою й додати мед. Поставити в тепле місце для бродіння. Можна скористатися спеціальним бутлем з відвідною трубкою. Коли вино перебродить, відцідити й зберігати в холодному місці. Пити по 20-50 мл до їди. Таке вино сприяє роботі печінки та підшлункової залози.

Салат малокалорійний

Такий салат допоможе позбутися кількох «зайвих» кілограмів. Узяти 200 г листя кульбаби, 2 зварених круто яйця, зелену цибулю, сіль, домашню сметану. Молоді листочки помити, подрібнити, посолити й почекати, доки вони пустять сік. Додати дрібно порізані яйця, цибулю, сметану. Їсти такий салат бажано протягом 14 днів. Листя кульбаби містить тартронову кислоту, яка діє як суперспалювач жиру. А ще багато вітамінів та мікроелементів, які допоможуть позбутися авітамінозу.

Сухарики для підшлункової залози

 

Накопати навесні коренів кульбаби, помити, порізати шматочками завдовжки 1 см. Підсушити в духовці. З’їдати перед кожним вживанням їжі по 3-5 шматочки для стимуляції підшлункової залози.

Корисна «кава»

Коріння кульбаби ретельно помити, підсушити та підсмажити в духовці до бурого кольору. Потім висушені корені змолоти на млинку для м’яса. Заварювати 1 ст. л. «кави» склянкою окропу. Можна додавати соєве молоко, мед світлих сортів. Така кава корисна для печінки, жовчного міхура та підшлункової залози.

Сік з кульбаби

 

Ретельно промити листя кульбаби, порізати, викласти в друшляк і ошпарити окропом. Після цього змолоти на млинку для м’яса й віддушити через щільну тканину, розвести гарячою перевареною водою в пропорції 1:1. Пити по 2 ст. л. 3 рази на день за 20-30 хв до прийому їжі. У холодильнику зберігати не більше 3 діб. Корисно вживати для поліпшення обміну речовин, лікування подагри та ревматизму, профілактики утворення каменів у жовчному міхурі та їх розчинення.

Чай із кульбаби

1 ст. л. подрібненого кореня залити 1 склянкою гарячої води, кип’ятити на слабкому вогні 15 хв, настояти до охолодження, процідити.

Вживати за хвороб печінки, жовчного міхура, жовчнокам’яної хвороби, гастритів зі зниженою кислотністю, коліту, геморою, для поліпшення травлення та видільної функції нирок.

Підготувала Любов ПОЛЬОВА-САХАНДА.

До списку новин