загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Березень - час першого обприскування саду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Березень - час першого обприскування саду

Не упустіть час для першого обприскування. Обов'язково провести весняне обприскування перед розпусканням бруньок, щоб захистити свій сад від шкідників. Обприскувати необхідно й дерева, і чагарники, коли бруньки ще не розпустилися, а тільки трохи набрякли. Краще в суху безвітряну погоду, вранці або ввечері.domovyk.com
Варто пам'ятати, що перед обприскуванням саду необхідно провести роботи з догляду за стовбуром дерева: очистити штамби та кістякові гілки від старої відмерлої кори, розчистити дупла, тріщини, рани й спалити очистки. Після очищення зробити побілку дерев. А після приступитися до обприскування саду.

Весняне обприскування саду дуже важливе, упоратися без нього зі шкідниками, які перезимували в корі дерев і вже починають оживати, дуже складно. За допомогою цього обприскування можна позбутися щитівки, плодових кліщів, яєць яблуневої мідяниці, попелиці, гусениць яблуневої молі. Також обприскування цього періоду є ефективним проти захворювань. До розпускання бруньок можна обприскувати свій саднітрафеном (200-300 г на 10 л води).

Ефективний засіб це - розчин мідного купоросу. Він допоможе від парші, курчавості листя, плодової гнилі, бурої плямистості листя, цитоспорозу, чорного раку, септоспорозу та інших хвороб. Мідний купорос у вигляді розчинного порошку продається в спеціалізованих магазинах (розводиться 100 грамів на 10 л гарячої води). Злежалий препарат спочатку краще розбити до порошку. Для запобігання рослин від зараження грибними захворюваннями, у березні проводять обприскування дерев 3%-вим розчином залізного купоросу або 1%-вим розчином мідного купоросу.

Ранньовесняне обприскування-промивання (до розпускання бруньок) варто провести на смородині, аґрусі, шипшині препаратами ДНОК (10 г на 1 л води) або нітрафеном.

Навесні, при розпусканні бруньок, що збігається з початком відродженням попелиці, обприскують рослини фуфаноном (2 г на 1 л води) або емульсією метафоса (3 г на 1 л води), або анабазин-сульфатом (2 г на 1 л води) з подвійною кількістю мила.

Для обробки плодово-ягідних насаджень від різних видів хвороб і шкідників різні отрутохімікати можна змішувати, але необхідно знати про їхню допустимість.

До списку новин