загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тонну полуниці збирає із сотки Микола Розшибін

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Тонну полуниці збирає із сотки Микола Розшибін

Автор: фото з сімейного архіву Миколи РозшибінаФранцузький сорт полуниць Трюфеля Де Парі в теплиці може плодоносити цілий рік. Ягоди формою подібні до цукерок трюфелів gazeta.ua

Наприкінці лютого Микола Розшибін, 69 років, починає готувати грядки під полуницю. Саджає її у селі Китайгород Кам'янця-Подільського району на Хмельниччині. З 1 сотки збирає тонну ягід.

— Якщо є на грядках сніг, посипаю попелом. Накриваю поліетиленовою плівкою, а вже за два-три тижні земля дозріла й можна висаджувати суниці. Але спершу пересапую.

Ранньою весною, коли починає розмерзатися земля, ножицями обрізає сухі вуса, молоді кущі акуратно виймає з тирси. Підрізає корінці до 10 см, обрізає листя, залишає 2-сантиметрові черешки. Миє в ледь рожевому марганцевому розчині та складає пучками в поліетиленові пакети. Тримає в холодильнику при -2°С щонайменше 35 діб.

— Якщо заклали в першій декаді березня, то на початку третьої декади квітня можна висаджувати в ґрунт. Таку розсаду називають "фріго", — заморожена. Діставати слід невеликими порціями. Підігріваю воду до 22 градусів, занурюю розсаду на 15 хвилин. Готую бовтушку із землі та глини пополам. Додаю вполовину менше свіжого коров'яку. Обробляю корені і висаджую в ґрунт рядками на відстані 12 сантиметрів — шаховим порядком. В кожну яму кладу по два кущі.

На одній грядці виходить 1280 кущів. При загущенні полуниця дає більший урожай. Після посадки грядки накривають целофановою плівкою. На третій день на кущах розпочинають відростати молоді листки.

Автор: Олена МАРЧЕНКО

 

До списку новин