загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У механізмі нарахування пенсії з новим законом майже нічого не змінилось, - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У механізмі нарахування пенсії з новим законом майже нічого не змінилось, - експерт

Депутати змінили механізм нарахування пенсії. Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії".timeua.com

За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про зарплату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд за 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

На думку експерта з РПР Галини Третьякової, зміни в законі - просто уточнення і скидання з людини необхідності збирання інформації.

"Людина може зараз брати для обрахунку пенсії весь свій трудовий стаж. Але, щоб взяти зарплату відповідно до цього страхового стажу і привести це до коефіцієнту середньої заробітної плати, який видає Пенсійний фонд (щомісячно вони затверджують зарплату по країні ), вам при обрахунку пенсій треба врахувати: вашу зарплату, поділити на середню зарплату і отримати коефіцієнт.

І оці коефіцієнти усі поскладати і відповідно обрахувати свою пенсію. - Пояснює експертка в ефірі радіо "Промінь". - Для обрахунку цієї пенсії ви можете брати або всі свої доходи, які були впродовж вашої трудової діяльності, але для того, щоб підтвердити, що саме цю зарплату ви отримали, ви мали до 1 січня 2016 року, якщо ви брали дані до липня 2000 року, то ви мали ці дані у свого роботодавця знайти їх і принести до пенсійного фонду.

 

У чинній редакції закону було прописано, що ви мали брати 60 будь-яких місяців поспіль. Якщо вони були до 1 липня 2000 року, то підтвердження роботодавця, що ви дійсно працювали, не треба було. А якщо з 1 липня 2000 року, то Пенсійний фонд веде облік і тому звертатися до роботодавця не було потреби.

До 1 січня 2016 року за період з 1 липня 2000 року до 1 січня 2016 таких папірців від роботодавця можна було не збирати. Але ця норма діяла до 1 січня 2016 року.

Мабуть, тому, що думали, що це буде на кшталт експерименту. І Пенсійний фонд не буде брати папірців і користуватися персоніфікованим обліком. Тепер цю норму поновили. І по суті це єдине, що змінилося". - Підсумувала експерт. 

До списку новин