загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спів у хорі - профілактика і грипу, і раку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Спів у хорі - профілактика і грипу, і раку

У століття повсюдного поширення комп'ютерів та Інтернету аматорські заняття хоровим співом можуть здатися більш ніж архаїчним хобі - а то і марним витрачанням часу. А вчені авторитетно стверджують, що співати в хорі дуже корисно для здоров'я.

Якщо стан здоров'я не дозволяє регулярно відвідувати спортзал, здійснювати пробіжки або їздити на велосипеді, то спорту можна знайти майже рівноцінну заміну - хоча на перший погляд і дещо несподівану...

Британські вчені виявили, що регулярний хоровий спів покращує роботу імунної системи організму - зокрема, воно призводить до збільшення в крові кількості особливих клітин цитокінів.

Цитокіни мають здатність виявляти і знищувати хвороботворні віруси і перероджені клітини, а також викликати загальну реакцію імунної системи у відповідь на небезпеку.

Вчені з британського неурядової організації Tenovus Cancer Care ретельно обстежили 193 учасників 5 непрофесійних хорів. В учасників відбиралися для аналізу зразки слини до початку занять співом і 1 годину після їх закінчення.

Дослідження слини показало, що практично у всіх учасників після співу спостерігалося зниження рівня гормонів стресу в організмі і збільшення кількості цитокінів.

У самодіяльних хористів улюблене заняття також призводило до зменшення в організмі числа маркерів хронічного запалення. Хронічні запальні процеси можуть стати причиною розвитку різних захворювань - від астми до деяких форм раку.

Раніше вчені з США виявили, що регулярний спів в хорі значно уповільнює розвиток старечого недоумства у літніх людей.

Було також встановлено, що хоровий спів допомагає відновленню мови у людей, які перенесли важкий інсульт, і покращує стан хворих, що страждають від сильної депресії.

До списку новин