загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

День вишиванки хочуть зробити національним святом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
День вишиванки хочуть зробити національним святом

Цього року 19 травня українці у всьому світі вже 10-й раз відзначатимуть День вишиванки. Організатори акції проситимуть Президента України офіційно затвердити третій четвер травня національним святом вишиванки. vidia.org

Про це йдеться у прес-релізіУкраїнського кризового медіа-центрі, передає VIDIA.

«Ми пройшли непросту дорогу від нерозуміння і скептичного ставлення – як до акції, так і до самої вишитої сорочки – до того, що наше свято визнав не лише український народ на рівні свідомості кожного українця: невеличка студентська акція за 10 років перетворилася на величезне всесвітнє свято», – розповіла Леся Воронюк, ініціатор акції «Всесвітній день вишиванки.

Свято започаткували студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.  Ідея акції полягала в тому, щоб у третій четвер травня одягнути вишиванку –  на роботу, на навчання чи йдучи у справах. Студенти прагнули повернути вишиту сорочку у побут сучасних українців – як «оберіг, символ і невід’ємну частину української культури».

Олександр Ткачук, співзасновник акції, розповів, що торік День вишиванки святкували у 38 країнах світу та масово по всій Україні.

Тепер активісти мріють домогтися визнання цього свята на загальнонаціональному рівні.

«Ми торік зверталися до Президента України і цього року знову звертаємося із проханням затвердити третій четвер травня днем вишиванки», – зазначила пані Воронюк.

Цього року основна ідея акції залишається незмінною, проте паралельно заплановані деякі інші заходи: масове фото у вишиванках на Майдані Незалежності, як і минулого року, та «одягання» у вишиванки найбільш відомих пам’ятників Києва.

«Також ми хочемо зробити інтерактивний лекторій на станціях метро, де активісти, вдягнені в український костюм, будуть презентувати, розповідати цікаві факти про вишиванку», – розповіла Ірина Чорна, співорганізатор акції.

Крім того, проведуть акцію «Народжені у вишиванках», що вже неодноразово проводилася у Чернівцях.

«Ми приходимо у пологовий будинок і даруємо по вишитій сорочці немовлятам, які народилися вранці цього дня. У цих сорочечках їх згодом навіть хрестять, – пояснила Леся Воронюк. –  Цього року ми оголошуємо цю акцію по всій Україні. Спільно із Корпорацією Міст ми вже закупили вишиванки для трьох областей – Київської, Львівської та Чернівецької».

Марічка Паплаускайте

 

До списку новин