загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому необхідно реєструвати свої майнові права (нерухомість)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чому необхідно реєструвати свої майнові права (нерухомість)

Нерухомість. Що змінилося в законодавстві? Чи треба реєструвати свої майнові права в електронних реєстрах? Поради Ольги Белової − нотаріуса, доктора філософії в галузі права, м.Чернігів.

bilahata.net

Чи треба зараз йти та реєструвати свої майнові права?

− Звичайно! – переконана нотаріус із Чернігова Ольга Белова. − Тому що все, що було оформлене до 2002 року, зберігається тільки в книгах БТІ в архіві КП «Бюро технічної інвентаризації», тобто у паперовому вигляді. Реєстрацію права власності цих людей в електронних реєстрах ми не бачимо. Це означає − є підґрунтя для діяльності шахраїв. Хтось може квартиру продати, а власник про це і не знатиме. Особливо, якщо він працює за кордоном, здає житло квартирантам. За такими квартирами слідкують, і подібні прикрі випадки в Чернігові траплялися.

Олена Белова рекомендує громадянам України звертатися та заносити свою нерухомість в оновлений реєстр Мін’юсту, що був сформований в 2013-му році та об’єднав всі «старі» реєстри: реєстри іпотек, заборон, права власності, арештів державної виконавчої служби. Доступ до нього мають тільки нотаріуси та державні реєстратори.

− Ми можемо подивитися, чи можна щось з цим майном робити, − продовжує фахівець. – Державна реєстрація важлива ще й тому, що право власності на нерухомість виникає саме в момент реєстрації. Якщо ви є в цій базі, маєте 100% гарантію, що вашу нерухомість ніхто не забере. Якщо вас «не видно» в реєстрі, хтось може цим скористатися.

 

До списку новин