загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Деяких українців можуть позбавити пенсії: названо причини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Деяких українців можуть позбавити пенсії: названо причини

Право громадян на страхову пенсію закріплено в Конституції України, однак у деяких випадках держава може не призначити її певним особам.

Про це повідомляє "На пенсії".

За словами експертів Пенсійного фонду, в призначенні виплат відмовлять:

1)    Якщо громадянин не досяг пенсійного віку. На призначення пенсії за віком мають право чоловіки і жінки при досягненні пенсійного віку. До досягнення віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", вийти на пенсію за віком мають право жінки 1961 року народження і старше, відповідно до встановленого в зазначеному законі пенсійного віку.

2)    Якщо у людини немає необхідного стажу. Після затвердження пенсійної реформи мінімальний стаж, необхідний для призначення пенсії, підняли з п'яти до 15 років. Так записано в статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Якщо у людини такого стажу немає, вона може претендувати лише на соціальні виплати, однак у пізнішому віці: чоловіки - в 63 роки, жінки - згідно з таблицею, встановленою законом.

3)    Якщо громадянин не звернувся за пенсією. У нарахуванні пенсії можуть відмовити, якщо особа, яка має на неї повне право, не звернулася за виплатами. Адже страхову пенсію призначають із дня, який слідує за днем, коли настає пенсійний вік, за заявою громадянина.

4)    Якщо людина проживає в країні нелегально. Право на пенсію не мають іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на незаконних підставах. Така норма закріплена в статті 8 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Як повідомляв "Обозреватель", чиновники мають намір перевірити обгрунтованість отримання соціальних виплат українцями. Першими,кого стосуватиметься верифікація, і хто може перестати отримувати допомогу від держави, стануть громадяни, які мають статус переселенців.

До списку новин