загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Крашанки в цяточку і смужечку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Крашанки в цяточку і смужечку

Писанки та крашанки – це оберіг і найкращий великодній подарунок друзям чи близьким. За церковною традицією, фарбувати яйця треба в Чистий четвер. Пропонуємо найпоширенішіспособи фарбування яєць. slovovolyni.com

1.    За допомогою цибулиння. Проварити у воді півгодини досить велику кількість лушпиння, потім відставити. Коли відвар охолоне, покласти туди сирі яйця й відварити до готовності.

2.    Якщо проварити сирі яйця зі шпинатом або кропивою, вони вийдуть зеленого кольору, залежно від концентрації трав’яного відвару.

3.    Жовті яйця вийдуть, якщо проварити їх у куркумі.

4.    Якщо варити зі шкаралупою волоського горіха, яйця стануть світло-бежеві або коричневі.

5.    Рожевий колір можна отримати за допомогою журавлиного соку. Робимо так: вичавлюємо сік, відварюємо в ньому яйця, залишаємо на ніч.

6.    Проваривши яйця в меленій каві, крашанки будуть бежевого або коричневого кольору.

7.    Яйця в цятку легко зробити, якщо обкачати їх мокрими в рисі, гречці або інший крупі. Потім треба щільно загорнути в марлю, зав'язати і зварити в будь-якому барвнику.

8.    Щоб на яйцях вийшов абстрактний малюнок, можна обмотати їх лушпинням цибулі й загорнути в марлю, а відтак проварити в будь-якому барвнику.

9.    У листочки петрушки й кропу загорнути яйце, покласти його в панчоху і проварити в цибулинні.

10. «Шовкове» фарбування — модний сьогодні спосіб оздоблення великодніх яєць. Білі сирі яйця загорнути в шматочки шовку, наприклад, порізати для цього старі краватки. Потім закріпити або за допомогою нитки, або за допомогою іншої тканини. Варити, додавши оцет або соду. Важлива умова – шовк має бути натуральним, інакше нічого не вийде.

Треба знати

Щоб фарба лягала рівніше, перед тим як варити яйця, протріть їх спиртом.

Щоб яйця під час варінні не тріснули, додайте у воду кілька столових ложок солі.

Щоб після фарбування крашанки блищали, натріть їх олією.

До списку новин