загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Науковці провели успішну генну терапію проти старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Науковці провели успішну генну терапію проти старіння

Генеральний директор американської біотехнічної компанії Bioviva Елізабет Перріш стверджує, що стала першою у світі людиною, які успішно пройшла генну терапію проти старіння.

У 2015 році 45-річна Перріш пройшла два курси терапії – один був призначений для захисту від втрати м'язової маси, а інший – для боротьби з виснаженням стовбурових клітин через хвороби, пов'язані зі старінням.

Лікування спочатку ставило за мету продемонструвати безпечність терапії останнього покоління, однак результати перевершили очікування фахівців. Тепер, якщо дані компанії будуть підтверджені в ході інших досліджень, це стане першим у світі успішним прикладом подовження так званих теломер за допомогою генної терапії у людини. Теломери є короткими сегментами ДНК, розташованими на кінцях кожної хромосоми. Вони діють як "буфери" для зносу при природному старінні. Але через стійке ділення клітин теломери стають занадто короткими, щоб захистити хромосоми. У наслідку клітини руйнуються, що призводить до старіння.

За даними науковців, аналізи підтвердили, що, піддослідна помолодшала на молекулярному рівні - її теломери подовжилися, що допомогло жінці скинути відразу двадцять років.

Раніше генна терапія використовувалася для подовження теломер в клітинах у мишей, але до людини не застосовувалася.

Однак цей експеримент ще не можна вважати закінченим. Зараз за здоров'ям Елізабет Перріш пильно стежать медики. Відзначимо, що автори методу генного омолодження підкреслюють: їхня новація розроблялася не стільки заради краси, скільки для запобігання хвороб, пов'язаних з віковими генетичними порушеннями, наприклад, прогерії, ранньої деменції та інших.

До списку новин