загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бузковий цвіт-ліки для душі та тіла

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Бузковий цвіт-ліки для душі та тіла

Щороку багато людей, ламаючи гілки бузку, й не підозрюють, що бузковий цвіт - це не лише краса, дивовижний аромат, а ще й чудові ліки. Зокрема, квіти бузку володіють потогінними, протималярійними й знеболювальними властивостями. Їх успішно застосовують у разі каменів у нирках. Настій  квіток помічний у разі бронхіту й ниркових захворювань, настоянка - за болю в суглобах, ревматизму тощо. Чай з висушеної сировини п’ють у разі епілепсії.zid.com.ua

Найліпше для приготування ліків підходить блідо-бузковий цвіт чи більш темний, але не махровий. Збирати суцвіття потрібно разом з гілками в період бутонізації, сушити в тіні, під наметом чи на горищі, зв’язавши їх у пучки.

- У разі варикозного розширення вен у скляну банку накласти цвіту бузку й залити горілкою. Настоювати протягом місяця. Потім перецідити. Застосовувати для компресів чи примочок на ніч, але не розтирати.

Для розчинення оксалатних, уратних каменів у нирках народна медицина рекомендує 1 ст. л. квіток залити 1 склянкою окропу, настояти протягом години,  перецідити й приймати 4 рази на день по 1 ст. л. два тижні підряд.

У разі хворих суглобів помічна така мазь: 2 ст. л. квіток ретельно розтерти з 2 ст. л. вершкового масла. Натирати нею уражені суглоби.

При цьому також слід приймати всередину 4 рази на день по 1 ст. л. настій  квіток бузку (рецепт приготування див. вище).

Для лікування подагри рекомендується користуватися настоянкою квіток бузку: 2 ст. л. сухої сировини залити 1 склянкою спирту чи горілки. Настоювати протягом тижня в темному місці, періодично струшуючи. Потім перецідити. Приймати по 20-30 крапель тричі на день перед їдою.

У разі ран, саден, порізів, гнійних запалень на шкірі ефективним вважають такий засіб: однолітрову банку засипати суцвіттями білого бузку й залити горілкою чи спиртом. Настоювати 2 тижні, періодично збовтуючи. Змащувати нерозведеною настоянкою уражені місця.

Дуже добре застосовувати цю настоянку і як лосьйон для обличчя. Для цього слід розвести її у співвідношенні 1:10, найліпше  талою водою. Протирати шкіру, обличчя та інші запалені ділянки. Зберігати  настоянрку слід у холодильнику.

Ревматичний біль допоможе зняти настоянка бузку, приготована за таким рецептом: 1 склянку квіток бузку звичайного залити 0,5 л горілки, настоювати 2 тижні. Використовувати для примочок на уражені ревматизмом ділянки. Пов’язку слід змінювати 4-5 разів на день. Цей засіб добре застосовувати й у разі люмбаго (прострілу).

Для поліпшення  гостроти зору заварити свіжі квітки бузку звичайного як чай. Почекати, доки трохи охолоне, потім занурити в ще теплий настій ватні пластини й прикласти на 5 хв до очей. Повторювати процедуру щовечора.

У разі імпотенції 2 ст. л. свіжих (чи 1 ст. л. сухих) квітів бузку залити 2 склянками окропу, настояти 30 хв. Перецідити. Пити по третині склянки тричі на день після їди. Готувати настій слід не більш як на 2 дні. Зберігати в холодильнику. Перед вживанням до засобу потрібно доливати трохи окропу.

За епілепсії 1 ч. л. квіток бузку залити 1 склянкою окропу, настояти 15-20 хв, пити по 0,5 склянки 2-3 рази на день.

Увага! Бузок не рекомендується для використання в разі аменореї - тривалій затримці менструації, хронічної ниркової недостатності, гломерулонефриту, атонічних закрепів. Слід пам’ятати, що квіти бузку у великій кількості отруйні. Крім того, ймовірні й алергійні реакції. Найліпше - перед застосування бузкової терапії порадитися з лікарем.

Підготувала Алла ГРІШИЛО.

До списку новин