загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ТОП-5 релігійних святинь України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
ТОП-5 релігійних святинь України

Відвідування святих місць надає особливо цілющий вплив на дух і тіло. У всьому світі є місця з такою позитивною енергетикою, ніби Сам Господь доторкнувся до них своєю рукою. Туди хочеться повертатися знову і знову. Не треба далеко їхати, адже наша земля обдарована величезною кількістю святинь — приголомшливої краси храми, церкви та монастирі з чудотворними іконами, цілющі святі джерела. І року не вистачить, щоб об'їхати їх усі.

Напередодні Святого Воскресіння Господнього ми пропонуємо вам ТОП-5 православних святинь України, які можна відвідати в ці вихідні.

* Володимирський собор у Києві багато хто називає храмом-музеєм. Розкіш і художність його внутрішнього оздоблення контрастують з досить простою архітектурою зовні. Тут зберігаються церковні святині - мощі преподобного Макарія і Великомучениці Варвари, а сам собор проводить служби Божі і відкритий для віруючих і туристів.

* У Чернівцях знаходиться Миколаївський собор (П'яна церква) - перлина міста, його визначна пам'ятка і гордість. Собор був побудований в румунському стилі за зразком королівської церкви середини XIV століття. Назву "п'яна церква" храм отримав через свої "кручені куполи". При погляді з боку здається, ніби вони гойдаються і можуть впасти.

* У Кам'янці-Подільському розташований Cобор Олександра Невського. За часів радянської влади він був розібраний на цеглу, але в 90-ті роки почалося його відродження, і до 2000 року силами місцевих жителів храм був відновлений. Виконаний він в неовізантійському стилі, має багате оздоблення і доглянуту територію. У реставрації соборі брали участь 25 іконописців, фахівці з мозаїці, каменярі і ювеліри. Для розпису храму використовувалася джерельна вода з-під вівтаря (в підвалі соборі знаходиться п'ятиметровий колодязь).

* У місті Черкаси розташований найбільший храм на території України - Свято-Михайлівський кафедральний собор. У ньому одночасно може перебувати 12 тисяч віруючих. Храм був зведений в 1994-2002 роках у візантійському стилі. Його висота становить 72 м. У соборі є власна святиня - мощі преподобного мученика Макарія Канівського, якого татарські завойовники замучили до смерті під час облоги Києва.

* Ще одна святиня західної України - Церква Різдва Пресвятої Богородиці в місті Самборі Львівської області. Мало хто знає, що мощі покровителя всіх закоханих Святого Валентина покояться в цьому храмі. Чудеса, що відбуваються тут, не мають аналогів у всьому світі. Святий повертає мир і любов в сім'ї і зцілює від важких недуг.

* Однією з найбільш шанованих святинь в Україні є Свято-Успенська Почаївська Лавра, другий за величиною храм після Києво-Печерської Лаври. Вона входить в трійку найкрасивіших монастирів Східної Європи. Цей найдавніший монастир, за словами віруючих, переповнений чудесними явищами і святинями. Сама Пресвята Богородиця зазначила його, залишивши відбиток своєї стопи на камені. Вода в відбиток стопи ніколи не переливається через край і ніколи не убуває, а сам слід зцілює віруючих вже понад 650 років. Тут же недалеко від Лаври, на стику Рівненської та Тернопільської областей в с. Онишківці, знаходиться цілюще джерело Святої Анни. Вода тут завжди однакової температури (+4 градуси) і має цілющі властивості.

До списку новин