загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що відбувається з субсидіями в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Що відбувається з субсидіями в Україні

У Європейському Енергетичному Співтоваристві впевнені, що в Україні необхідно створювати Фонд енергоефективності, задля того, аби споживачі, котрі сплачують за енергоресурси, бачили, що їхні кошти відкладаються у фонд та можуть повернутися, повідомляє Domik.ua

«Принцип субсидування в Україні має стимулювати впровадження енергоефективних заходів. Сьогодні ж в Україні субсидії стримують розвиток економіки країни. Адже вони стимулюють споживання електроенергії, зокрема, найзаможнішими верствами населення. Такий підхід руйнує економіку цінностей», - підкреслив директор Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Януш Копач.

За словами директора Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Януша Копача, торік субсидії на підтримку заходів з енергоефективності в Україні склали лише 0,5% від обсягу субсидій, спрямованих на енергоспоживання. Він переконаний, що за умови зростання вартості енергії для людей, мають фінансуватися і заходи з енергоефективності.

Також, як відзначив Януш Копач, субсидії негативні для державних фінансів, бо держава витрачає на них 25% державного бюджету.

«Окрім того, є субсидії, приховані від державних фінансів. Приміром субсидії НАК «Нафтогаз України» – це приховані субсидії ПАТ «Укртрансгаз». Більшість зароблених грошей іде на субсидіювання енергоспоживання через НАК «Нафтогаз України». Саме тому ЄС прийняв рамковий законопроект, що передбачає розукрупнення Нафтогазу, розділення його на транспортування на видобуток і на постачання. Таким чином Нафтогаз буде конкурувати з іншими постачальниками газу в Україні», - підсумував європейський експерт.

 

Джерело:
До списку новин