загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Останній гетьман України запровадив гривню, армію та університети

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Останній гетьман України запровадив гривню, армію та університети

29 квітня 1918 року гетьманом України став генерал Павло Скоропадський.gazeta.ua

Павло Скоропадський народився 1873 року у Вісбадені. Після закінчення у Петербурзі елітарного пажеського корпусу, жив деякий час у Франції. В роки Першої світової війни він командував корпусом, з яким влітку 1917 року став на захист Української Народної Республіки. У жовтні генерал Скоропадський очолив військові формування УНР. Йдеться в "Цей день в історії".

 

Гетьман запровадив гривню, заснував низку українських банків, відремонтував залізницю, сформував 60-тисячну регулярну армію. Також Скоропадський звертав увагу і на політику культури. Він відкрив понад 150 українських гімназій, університети в Києві і Кам'янці-Подільському, Державний архів, Національну галерею мистецтв, Український історичний музей, Український театр опери і балету, Українську національну бібліотеку та Українську Академію Наук.

 

Восени 1918 року зовнішньополітичні орієнтири Павла Скоропадського змінились. Після листопадових революцій в Австро-Угорщині та Німеччині відбувся крах його політичних партнерів. В результаті зникла стабільність гетьманської влади. 14 листопада Скоропадський оголосив про федерацію з майбутньою небільшовицькою Росією, а 16 листопада відбувся виступ Січових стрільців у Білій Церкві.

 

Нагадуємо, у ніч з 28 на 29 квітня 1918 року австро-німецькі війська зупинили засідання Центральної Ради, після чого Павла Скоропадського обрали гетьманом України на Хліборобському конгресі. В цей день Центральна Рада обговорювала проект Конституції УНР.

До списку новин