загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Змінено порядок визначення заробітку для обчислення пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Змінено порядок визначення заробітку для обчислення пенсії

15 квітня 2016 року набув чинності Закон України від 26.03.2016 № 1043-VІІІ “Про внесення змін до статті 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії”.

З урахуванням внесених змін для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

Враховуючи вищевикладене, починаючи з 15.04.2016 за бажанням пенсіонера, у разі доцільності, обчислення пенсії може здійснюватись в тому числі з урахуванням заробітку за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд незалежно від перерв по 30.06.2000 року – за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами.

ДО УВАГИ ОСІБ, ЯКИМ ПЕНСІЇ

ПРИЗНАЧЕНІ  ТА ПЕРЕРАХОВАНІ

У ПЕРІОД  З 01.01.2016 ПО 14.04.2016:

Перерахунок призначеної пенсії із застосуванням довідки  про заробітну плату за 60 місяців буде проведено на підставі особистої заяви  пенсіонера з урахуванням термінів, визначених статтею 45 Закону: з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано ним до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа.

Перерахунок проводиться не раніше дати набрання чинності Законом.

Отже, пенсіонерам, які бажають перерахувати пенсію з урахуванням положень вищевказаного Закону слід обов'язково звернутися із довідкою про заробітну плату до органів Пенсійного фонду, де вони перебувають на обліку, для складання відповідної заяви.

До списку новин