загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін дозволив щоквартальний перегляд роздрібних цін на газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кабмін дозволив щоквартальний перегляд роздрібних цін на газ

Український уряд допускає квартальну зміну роздрібних цін на газ у випадку зміни ціноутворюючих факторів.

Кабінет Міністрів України відкрив можливість для щоквартального перегляду роздрібних цін на природний газ, у разі зміни тих чи інших формуючих ціну факторів. Відповідне розпорядження міститься в постанові Кабміну №315 від 27 квітня 2016 року, опублікованому на сайті установи.

"Установити, що в разі зміни факторів, які суттєво впливають на рівень регульованих роздрібних цін на природний газ, визначених Положенням про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період), затвердженим пунктом 1 цієї постанови, зазначені роздрібні ціни можуть переглядатися щокварталу", - йдеться в тексті документа, присвяченого внесення змін у постанову Кабміну №758 від 1 жовтня 2015 року.

Згідно з повідомленням прес-служби установи, однією з головних змін у формулі розрахунку роздрібної ціни на енергоносій стала прив'язка оптової ціни до прогнозної ціни газу на німецькому газовому хабі NCG, а також до вартості транспортування газу від даного хаба до кордонів України через територію Німеччини, Чехії та Словаччини, за тарифами європейських операторів ГТС.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет міністрів України вирішив встановити єдину ціну на газ як для населення, так і для промисловості. Закріпити її планується на рівні 6 879 грн за тисячу куб. газу.

Підвищення тарифів на газ спровокувало зростання тарифів на опалення. Вартість теплової енергії для населення збільшиться на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.

Відповідно до підписаного в минулому році меморандуму з МВФ, Україна повинна була переглянути тарифи з 1 квітня, досягнувши 75%-го імпортного паритету для населення і теплокомуненерго. Україна пообіцяла МВФ поетапно підвищувати тарифи на енергоносії з тим, щоб у 2017 році довести їх до рівня покриття собівартості. Підвищення Україною цін на газ є важливою складовою для завершення другого перегляду програми EFF.

До списку новин