загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Для букета не годиться, зате лікує

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Каштановий цвіт вважають ефективним засобом проти варикозу, геморою і підвищеного тискуvolfoto.inf.ua

Що ж такого є саме у “свічках” каштана? Як правильно заготовити цвіт і при яких недугах вдатися до різних препаратів із нього? Про це найкраще знає травниця Оксана Масляк.

 Оксано Романівно, як правильно збирати цвіт і робити з нього ліки?

— Найкраще зривати цвіт безпосередньо в активний період цвітіння, найчастіше в травні. Рвати його варто зранку або ввечері, коли на дереві є роса. Коли роса висохне, і цвіт ледь-ледь почне в'янути, обірвати його з гілочок, розкласти тонким шаром на білу полотнину та сушити впродовж дня під прямим сонцем, згодом — уже десь під навісом ще три-чотири дні. Але обов'язково надворі, а не десь на горищі. Правда, коли немає теплої погоди, то сушити можна й там. Однак квіток, зірваних із дерев, що ростуть у міських парках, краще не брати для лікування, бо в них маса шкідливих речовин і мікроелементів — найкраще рвати з такого дерева, яке якомога далі від дороги.

 Основою для багатьох ліків є не лише сушені квіти каштана, а й їх сік. Як же його приготувати?

— Це проста процедура: цвіт кидають у звичайну м'ясорубку та вже з перемеленої речовини вичавлюють сік. Його навіть можна... консервувати, як будь-який інший. До нього можна додати трошки спирту або меду чи цукру. Така лікувальна консервація може зберігатися протягом року і в будь-яку пору допомагати при набряках, зменшувати біль, розріджувати кров. Ця лікувальна речовина сприяє зниженню холестерину в крові. У хворих на атеросклероз, які вживають каштановий сік, зменшуються бляшки. 20—30 крапель соку каштанового цвіту п'ють під час варикозу, тромбозу та геморою. Заїдають сік столовою ложкою меду. Приймають тричі на день перед їдою. До соку можна додати й кілька крапель спирту в пропорції 1:2 та пити по 30—40 грамів тричі на день. Такою настоянкою добре розтирати поперек при радикуліті.

 А є якісь конкретні рецепти настоянок, мазей чи відварів на основі каштанового цвіту проти тієї чи іншої хвороби?

— Звісно. Ось, скажімо, настоянка, якою лікують варикоз: 50 грамів сушених квіток каштана залити 0,5 літра горілки і настоювати два тижні. Щоправда, протягом дня треба збовтувати настоянку тричі. На 14-й день рідину проціджують, цвіт викидають. Це слід пити протягом місяця по 30 крапель тричі на день за 20 хвилин до їди.

Можна зробити ще й мазь проти варикозу: для цього беруть 100 грамів подрібнених квіток, додають олію у пропорції 1 до 2. Протягом години масу нагрівають на водяній бані, потім добу настоюють та проціджують. Такою сумішшю слід змащувати ноги двічі на день.

Із каштанового цвіту готують настоянку проти тромбофлебіту: 20 грамів квітів заливають 250 грамами горілки. Настоювати в темному місці упродовж 7—10 діб, процідити та вживати протягом місяця по 30 крапель, запиваючи невеликою кількістю води за 20—30 хвилин до їди. У місце, де хворі суглоби, втирають настоянку: 200 грамів сухих каштанових квіток заливають 0,5 літра горілки, настоюють упродовж тижня.

 Чи правда, що каштан допомагає і мамам?

— Так. При перших ознаках маститу слід узяти сім столових ложок цвіту кінського каштана, залити літрою води, перекип'ятити і на ніч залишити в теплому місці. Уранці процідити і пити по одній столовій ложці щогодини протягом дня.

 Як допомагає каштановий цвіт при такій делікатній хворобі, як геморой?

— Для його лікування беруть 20 грамів цвіту, заливають 250 грамами горілки, настоюють протягом 1—2 тижнів. П'ють по 20—30 крапель тричі на день упродовж 15—20 діб. Через 2—3 тижні курс можна повторити. Можна й робити мікроклізми, для цього треба змішати одну столову ложку соку та 50—70 грамів кип'яченої води і ввести це в задній прохід уранці та на ніч.

Сабіна РУЖИЦЬКА

 

 

До списку новин