загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У ветеранів Афганістану зафіксований "синдром Перської затоки"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У ветеранів Афганістану зафіксований "синдром Перської затоки"

Симптоми невідомої хвороби були зафіксовані у ветеранів війн в Афганістані та Іраці.

Медики зафіксували у більш ніж 300 ветеранів війн в Афганістані та Іраці симптоми хронічної мультисимптомної хвороби невідомого походження, яка характеризується різними розладами організму і раніше була зафіксована в учасників конфлікту у Перській затоці на початку 1990-х років.

Повідомлення про це було опубліковано виданням Science Daily. Ознаки CMI (chronic multisymptom illness) були виявлені у учасників бойових дій через рік після їхнього повернення із зони конфлікту.

Хвороба представляє собою поєднання незрозумілих з медичної точки зору хронічних симптомів, таких як втома, головний і суглобовий біль, розлади шлунка, безсоння, запаморочення, проблеми з диханням і пам'яттю.

Як заявила провідний автор дослідження Лайза МакЕндр'ю, "від посттравматичного стресу і депресії CMI відрізняється тим, що сприяє значній втраті працездатності. Хвороба аналогічна тій, що була діагностована у ветеранів війни в Перській затоці, але що це таке, ми, по суті, не знаємо". Приблизно у половини солдатів з обстеженої групи симптоми були легкими чи помірними, у 11% - важкими. Найбільш поширеними ознаками хвороби були примхливість або дратівливість, біль у суглобах, втома, труднощі із запам'ятовуванням або концентрацією уваги, а також головні болі.

Дослідники не виключають вірогідності того, що від CMI можуть страждати учасників усіх військових конфліктів сучасності.

До списку новин