загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Літні люди відчувають біль гостріше - дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Літні люди відчувають біль гостріше - дослідження

Справа у фізіології - літні люди часто мають певний рівень хронічного запалення в організмі.

Дослідники з Університету Флориди виявили, що у них більш виражений стрибок протизапальних цитокінів у відповідь на больовий вплив порівняно з молодими.

Плюс до цього у старожилів концентрація цих цитокінів залишається досить високою протягом тривалого часу. Підвищена активація імунної системи може змінювати гомеостаз організму і провокувати різні аутоімунні порушення, ймовірність виникнення яких з віком зростає. Крім того, на думку вчених, це може означати, що літні люди більш схильні до ризику розвитку хронічного болю.

Втім, знаючи про такі особливості свого організму, літня людина може вжити термінових заходів щодо ліквідації дискомфортних відчуттів. Тобто прийняти протизапальні знеболюючі препарати відразу після травми, не чекаючи піку болю і вже тим більше її хронізації.

До списку новин