загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям не вистачає коштів для вкладів в накопичувальну пенсійну систему

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Українцям не вистачає коштів для вкладів в накопичувальну пенсійну систему

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАНУ Елла Лібанова вважає, що тотальна недовіра українців до банківської системи та відсутність "зайвих" коштів призведе до того, що українці не вкладатимуть свої заощадження в нову накопичувальну систему. Не останній приклад в цьому процесі відіграли недержавні фонди, які давно існують в Україні, однак громадяни не поспішають нести туди свої "кровні".

"Добровільна накопичувальна система у нас існує і зараз. Тобто ви можете піти до недержавного пенсійного фонду, відкрити рахунок і відкладати певну суму кожного місяця. Але так вийшло, що коли запроваджували реформу на початку 2000-х, ставки, які робили на недержавне добровільне накопичувальне страхування, не виправдались. Люди не пішли туди з різних причин. Головна з них – низький рівень життя, до цього додається недовіра до відповідних структур", - пояснила експерт під час інтерв'ю для видання "Голос країни".

Лібанова переконана, що українці не довіряють банкам, тому нова накопичувальна система не викликає у них позитиву.

"І до банківських структур, і до накопичувальних фондів. Люди в це не вірять і не хочуть нести туди гроші. І цей експеримент, не хочу сказати, що він провалився, але не дав тих результатів, на які розраховували. Обов'язкова накопичувальна система означає, що певні вікові категорії населення - зараз за проектом це всі, кому менше 35 років - будуть обов'язково брати участь у накопичувальному пенсійному страхуванні.", - повідомила Лібанова.

Нагадаємо, віце-прем'єр Павло Розенко анонсував, що накопичувальна пенсійна система має стартувати вже із 2017 року.

До списку новин