загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скасували, але не всім: ВР схвалила в 1-му читанні законопроект, який скасовує 15% податок на пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Скасували, але не всім: ВР схвалила в 1-му читанні законопроект, який скасовує 15% податок на пенсії

19 травня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій, що перевищують три мінімальні зарплати.

На підтримку відповідного законопроекту №4542 на засіданні в четвер проголосували 307 народних депутатів.

"Цього законопроект передбачає скасування оподаткування як невисоких, так і надвисоких пенсій - і 30 тис., і 50 тис. грн. Ми до другого читання допрацюємо його так, щоб зберегти справедливість - і залишити оподаткування надвисоких пенсій", - прокоментувала глава податкового комітету парламенту, нардеп з фракції БПП Ніна Южаніна.

Після цього парламентарі підтримали ініціативу про підготовку цього законопроекту до другого читання за скороченою процедурою. За словами Н.Южаніної, законопроект має бути допрацьований впродовж 10 днів.

Під час обговорення народні депутати висловилися за те, що має бути скасований також податок на пенсії для працюючих пенсіонерів.

Ухваленим у першому читанні законопроектом передбачалося, що пенсії, розмір яких перевищує три мінімальні заробітні плати, встановлені на 1 січня звітного податкового року, а також пенсії з іноземних джерел, з яких не заплачені податки, підлягають оподаткуванню у розмірі 15% від суми перевищення вказаного розміру.

З 1 травня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати встановлений 1 тис. 450 грн, з 1 грудня підвищується до 1 тис. 600 грн, станом на 1 січня 2016 року становив 1 тис. 378 грн.

До списку новин