загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 книжок, які варто почитати в травні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
5 книжок, які варто почитати в травні

«Бабине літо», Марк Левін

Автобіографічне «Бабине літо»— добра й сумна книжка, яка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама зтатом вирішили розлучитися.

Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє — світ змінюється.

Катерина Бабкіна пише в передмові до книжки: «Все — минуче, як коротка пора початку осені, все непевне, як маленька рибка на гачку дідусевої вудки. Все, що ми насправді можемо залишити собі — це досвід. Пункт в особистому списку, тонку павутинку в повітрі, котра прив’яже нас до чогось іще, чого ми ще не бачимо, але передчуваємо, і якщо будемо уважні та обережні, можемо легко полюбити — з цією книжкою, чи без неї. Але з нею — трошки простіше».

2. «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву», Аньєс Мартен-Люган

Аньєс Мартен-Люга завжди мріяла стати письменницею, але обрала для себе професію дитячого психолога. Шість років Аньєс пропрацювала в клініці Руана, але залишила практику після народження сина.

Доглядаючи за малюком, молода мама написала свій перший роман «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву». За власний рахунок Аньєс опублікувала його електронну версію на Amazon. Через десять днів книга стала бестселером № 1.

«Щасливі люди читають книжки і п’ють каву» — це сумна й красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати й відчувати.

Роман вийшов у перекладі Леоніда Кононовича. 3. «Теплі історії у стилі блюз»

Шістнадцята книга із серії бестселерів «Теплі історії», до якої увійшли замальовки, етюди, новели, оповідання, що їх пронизано спільним настроєвим «блюзовим» звучанням.

Твори об’єднані прагненням авторів прожити, осмислити й передати журбу, смуток, біль, трагедії своїх героїв та — попри всі життєві труднощі, тяжкі випробування чи карколомні події — переконати читача: віра у краще зцілює, надія надає сил, а вміння цінувати справжнє, залишатися собою, прощати й любити — рятує.

Блюз як настрій — осінній, вечоровий — у ритмі задумливого дощу на віконному склі, у тихострунних звуках падолисту, у саксофонних мелодіях меланхолійного вітру.

Лагідний блюз як лірична відповідь печальному серцю: все буде добре…

4. «Націоналізм, сексуальність, орієнталізм. Складний світ Агатангела Кримського», Соломія Павличко

Українська культура — це світ невигаданих сюжетів, де на кожному кроці — драма автора й героя, драма особиста, національна, соціальна, політична. Всесвітньовідомий сходознавець, академік Агатангел Кримський, знищений сталінською репресивною системою і майже забутий на час написання цієї монографії, постає не лише у величі своєї інтелектуальної діяльності.

Соломія Павличко розкриває трагедію його особистості й розкол внутрішнього світу, застосовуючи психоаналіз, підходи постколоніальних, гендерних і квір-студій. Легкий стиль письма ґрунтовний, виважений виклад роблять останню працю Соломії Павличко еталоном наукового дослідження, доступного читачам з-поза меж фахового кола. 5. «13 новел», Юркі Вайнонен

Ця химерна книга потішить шанувальників Кафки й Кортасара.

Куди зник професор, якому зраджує дружина? Чи може вбити гра в шахи? Чому крилаті дівчата бувають небезпечними? Як можна звільнитися з пастки часу, беручи шлюб зі Святою Одилією? Задзеркалля Юркі Вайнонена так просто не відпускає.

Юркі Вайнонен (1963) — один із провідних письменників сучасної Скандинавії, за визначенням критиків — «фінський Кафка». Майстер короткого оповідання.

Вже перша його збірка новел — «Мандрівник-дослідник та інші оповідання» (1999) — отримала престижну національну премію газети «Гельсинґін Саномат», і звідтоді маленькі шедеври Вайнонена — витончено-фантазійні, водночас іронічні й трагічні, філософські й захопливо-гостросюжетні — завоювали серця читачів у багатьох країнах Європи.

До списку новин