загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цілющі властивості листя горіха та квітів глоду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Цілющі властивості листя горіха та квітів глоду

Ними можна і різні хвороби лікувати, й косметичні процедури проводити...

Багато людей знає про цілющі властивості горіха. Але здебільшого для лікувальних цілей використовують зелені плоди горіха, його перетинки й самі ядра.gazeta.lviv.ua

«А листя цього дерева несправедливо недооцінюють, – каже травознай Христина Чолій. –  Адже воно багате вітамінами (В1 С, Р та інші), ефірними оліями, містить альдегіди, алкалоїди, дубильні речовини, кумарини, хінони, має протизапальну, антимікробну, ранозагоювальну, протисклеротичну, загальнозмічнювальну, протиглисну дію, поліпшує обмін речовин, є чудовим засобом при різних шкірних захворюваннях тощо».

Найцінніше – молоде листя горіха, яке ще не до кінця розпустилося

Тому запасатися ним слід саме зараз. Для лікувальних цілей можна використовувати як свіже, так і сухе листя горіха. Сушити його треба у темному місці, яке добре провітрюється. Але розкласти на полотні чи на папері по одному, бо коли покладете одне на одне, воно дуже швидко почорніє.

Відвар. 250 г сухого горіхового листя залити літром окропу і варити на маленькому вогні 10 хвилин.

Цей відвар можна використовувати для ванн і ванночок при ревматизмі, подагрі, діатезі, екземі, дерматитах, ним слід протирати, робити компреси, вмивати обличчя при вуграх, висипках на обличчі.

Горіховим відваром добре полоскати рот і горло при стоматитах, пародонтозі, ангінах.

Цей відвар допоможе і тим, хто має проблеми з волоссям. При його випадінні травознай радить доливати відвар у воду для полоскання.

Настій. Три чайні ложки сухого листя горіха залити 500 мл окропу, настояти дві години. Тоді перецідити і випити упродовж дня за кілька разів.

Такий настій допоможе зміцнити імунітет,  поповнити його вітамінами, підтримати виснажений організм після хвороб і повернути йому життєві сили. Він є ефективним засобом для профілактики атеросклерозу.

Настій з листя горіха допоможе позбутися і круглих глистів. Але для цього настій слід зробити трішки міцнішим: 1 ст. л. сухого листя залити склянкою окропу, закутати в рушник і залишити на дві години. Вживати по чайній ложці тричі рази на день за 30 хвилин до їди.

Мазь. 100 г свіжого листя горіха порізати і залити 200 мл оливкової олії і настоювати 10 днів. Перецідити, відтиснути, перелити в скляну баночку. Ця мазь допоможе тим, хто має різноманітні захворювання шкіри – відкриті рани, екземи, лишай, нариви тощо.

Свіже горіхове листя можна прикладати до ран, виразок  (як листя подорожника), воно посприяє швидшому їх загоєнню.

Найефективніші – квіти глоду з пуп’янками

  

Назбирати квітів глоду конче треба тим, хто хоче  нормалізувати серцевий ритм, поліпшити кровообіг, зміцнити судини та капіляри, позбутися нервового виснаження, хто страждає на різноманітні серцеві недуги (аритмію, стенокардію, коронарну недостатність, кардіоневрози тощо), нервове виснаження, гіпертонію, безсоння тощо.

Квіти глоду містять квецитрин, кверцетин, триметиламін, хлорогенову і кавову кислоти, холін, ефірну олію, багаті вітамінами А, В, С, К, Е,  мінерали, флаваноїди,  глікозиди, дубильні речовини тощо.

За словами Христини Чолій, збирати квіти глоду найкраще тоді, коли на суцвітті ще є пуп’янки, які не до кінця розпустилися. Ліки з таких квітів є найефективніші.

Настоянка. 10 г свіжих квітів залити 100 мл 70% спирту, настояти 10 днів у темному місці, періодично струшуючи. Перецідити й зберігати в темному місці за кімнатної температури.

Цю настоянку варто вживати  по 15-30 крапель (на ложку води) тричі на день тим, хто страждає на  серцеві захворювання. При нервовому збудженні, безсонні дозу слід збільшити вдвічі-тричі. Якщо лікування триває більше ніж  місяць, необхідно робити перерву не менше як 10 днів.

Настій. Одну столову ложку сухих квітів глоду залити склянкою окропу, нехай стоїть, поки не охолоне. Тоді перецідити і пити по півсклянки двічі на день.

Відвар. 2 ст. л. залити склянкою води і поставити на маленький вогонь на 10 хв. Дати настоятися, поки не охолоне. Вживати по 40-50 мл вранці та ввечері.

Але не варто зловживати ліками з глоду, особливо настоянкою, бо її вживання у великій кількості може призвести до різкого зниження тиску чи викликати сонливість.

Леся Бущак

До списку новин