загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знеболюючі мазі для суглобів ніг – Популярно про здоров’я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Артралгія або суглобова біль – практично завжди є симптомом запального захворювання кісткової системи людини. Всупереч поширеній думці, такі захворювання притаманні не тільки літньому віку. Біль, у великих і дрібних суглобах може виникнути у молодих людей і навіть дітей.

Звичайно, болю великих суглобів ніг можуть виникати після падіння, травми. Але якщо біль супроводжується припухлістю, запаленням, то мова може йти про серйозне захворювання, яке підлягає негайної терапії, спрямованої на запобігання руйнування зчленування. Тому слід записатися на прийом до лікаря, щоб з’ясувати причину болю, дізнатися діагноз, отримати своєчасне лікування.

Первісною метою лікування суглобів завжди є усунення болю і запалення. Для цього існують численні лікарські препарати для внутрішнього і місцевого застосування. Найбільш швидкодіючими і ефективними є знеболюючі мазі для суглобів ніг та рук. Саме про ці кошти ми і поговоримо з вами сьогодні.

Знеболюючий ефект мазей

Сучасні аптеки пропонують широкий вибір самих різноманітних засобів від суглобного болю. Зазвичай для лікування, знеболення суглобів використовують нестероїдні протизапальні засоби – мазі, гелі або креми.

У складі знеболюючих препаратів є анальгетики, які швидко усувають больовий ефект. При нанесенні засобу на хворий суглоб людина відчуває легке тепло, після чого настає полегшення. Крім того, мазі для лікування суглобів ніг активізують кровотік в ньому, сприяє зниженню запального процесу.

Ми ознайомилися з принципами дії знеболюючих препаратів для зовнішнього застосування. Давайте коротко перерахуємо найефективніші з них. А також поговоримо трохи про народні засоби знеболювання та лікування великих суглобів ніг.

Ефективні знеболюючі мазі

– Кетонал. Відмінний сучасний засіб від суглобного болю. Швидкий анестезуючий ефект досягається внаслідок кращого проникнення активної речовини кетопрофену через пори шкіри. Це речовина перешкоджає утворенню простагландинів, усуває ломоту, біль, запалення.

– Фастум гель. Це симптоматичний засіб ефективно бореться з запальним процесом, усуває скутість, виявляє аналгезуючий, антиэкссудативный ефект. Його використовують місцево при лікуванні суглобів, розтягнення сухожиль, м’язів і ін При нанесенні на хворе місце гель надає аналгезуючу дію на суглоб, як в русі, так і в стані спокою. Застосовується також для усунення ранкової скутості, набряки, припухлості.

– Долгит. Це засіб призначений для симптоматичної терапії. Крем володіє знеболюючими, антиексудативні властивості. Ібупрофен, що входить до його складу перешкоджає розвитку запалення. Виявляє аналгезуючий ефект на суглоби при русі, а також при стані спокою. Крем помітно зменшує ранкову скутість, припухлість, набряклість.

– Диклофенак. Одне з найвідоміших сучасних засобів лікування. Відмінно і швидко знеболює, знімає запалення. Лікарі призначають крем диклофенак для активного і швидкого усунення припухлості, набряклості, інших симптомів запалення суглобів ніг та рук.

– Індометацин. Мазь володіє хорошим знеболюючим ефектом. Її використовують як протизапальний, протинабряковий засіб. Застосовується зовнішньо. Після нанесення помітно знижує набряк, припухлість суглобів, сприяє збільшенню обсягу рухів. Застосовується для симптоматичного лікування. Ефективно знімає біль від ударів.

Засоби на натуральній основі

– Шабельник-Евалар. Крем виготовляється на основі натуральних компонентів. До його складу входить екстракт лікарської рослини шабельника болотного. Це рослина – відомий помічник для хворих суглобів. Крем наноситься на хворе місце, після чого втирається легкими масажними рухами. Надає протизапальний, болезаспокійливий ефект. Має регенеруючі, антибактеріальними властивостями.

– Хонда (крем). Його є препаратом – хондропротекторів. Це категорія нових, сучасних лікарських засобів, що виготовляються на натуральній основі. Крем призначають при запаленні суглобів. Він має помірну знеболювальну дію. Призначений для поступового відновлення пошкодженого хряща. Основна активна речовина – хондроїтинсульфатів. Його одержують із хрящової тканини ссавців, птахів, риб.

Народні засоби

Народна медицина має віковий досвід у лікуванні кісток, суглобів і пропонує свої перевірені, ефективні знеболювальні засоби у вигляді мазей. Ось цікавий старовинний рецепт лікування суглобового болю:

– Налийте в миску чверть склянки очищеного гасу і стільки ж нерафінованої соняшникової олії. Додайте чверть шматка натертого темного господарського мила, насипте туди ж 1 ч. л. харчової соди. Усе ретельно розітріть, щоб вийшла суміш на зразок мазі. Залиште її на три дні при кімнатній температурі. Потім ще раз перемішайте, втирати в суглоби ніг, ретельно, але обережно масажуючи.

Використовуючи знеболюючі мазі для ніг і рук, треба пам’ятати, що знеболювання – не лікування. Щоб припинити руйнування суглоба слід отримувати комплексну терапію. Його може призначити досвідчений лікар. Однак, говорячи про зняття болю, можна з упевненістю говорити, що мета, яка стоїть перед засобами зняття такої ними досягається. Будьте здорові!

 

До списку новин