загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міхал Дворчик: Треба закрити тему Волині і почати новий етап взаєми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Голова Польсько-української комісії парламенту Польщі поділився своїм баченням польсько-українських відносин.
 

«Польщі важливо будувати стратегічне партнерство з Україною на правовій основі. Цьогоріч Сейм Польщі має намір закрити тему Волинської трагедії і почати новий етап взаємин між Польщею та Україною без цього тягаря»,  наголосив голова польсько-української парламентської групи, депутат Сейму Польщі Міхал Дворчик. Політик керівної в Польщі партії Право і справедливість поділився деякими аспектами свого бачення відносин між Україною і Польщею.

Нагадаю, в середині травня члени делегації Польсько-української парламентської групи Сейму і Сенату на чолі з її головою Міхалом Дворчиком здійснили візит до Києва, де з українськими колегами на чолі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм обговорили напрямки двосторонньої співпраці та підтримку Польщі для України.

Серед іншого, польські та українські депутати підняли тему вшанування заслужених осіб для історії Польщі та України. Зокрема, голова польсько-української парламентської групи і водночас голова комісії Сейму Польщі у справах зв’язків з поляками за кордоном Міхал Дворчик пообіцяв, що Польща вшанує пам’ять одного з основоположників української державності Михайла Грушевського у зв’язку зі 150. річницею з дня його народження, що припадає цього року.

«Ми, як польські парламентарі, подбаємо про те, аби з цієї нагоди назвати одну з вулиць або скверів у Варшаві, або Холмі, ім’ям першого президента України Михайла Грушевського» сказав Дворчик.

Польські та українські парламентарі візьмуть також участь у вшануванні пам’яті президента Польщі Лєха Качинського, який трагічно загинув у смоленській авіакатастрофі в 2010 році.

«Під час урочистостей, які відбуватимуться восени цього року у Житомирі, одній з головних вулиць міста нададуть ім’я Лєха Качинського. Участь депутатів Сейму та Верховної Ради буде символічною підтримкою для таких кроків, що зближують Польщу та Україну»– відзначив польський політик.

Спікер парламенту України Андрій Парубій під час зустрічі у Києві звернувся до польських колег з проханням відтермінувати дискусію на тему непростих сторінок спільної історії, зважаючи на ситуацію в Україні. Над Віслою триває робота над розробкою нового законопроекту, яким Сейм Польщі хоче вшанувати пам’ять польських жертв Волинської трагедії. Відомо, що неоднозначне сприйняття та емоції серед українців викликає у цьому процесі поняття «геноцид» або «етнічна чистка», яке вживає переважна частина польських істориків. Натомість українські науковці називають трагічні події 19431944 рр. на Волині та на східних теренах міжвоєнної Польщі «обопільним конфліктом, трагедією або війною». Міхал Дворчик переконує, що новий закон не розробляють, аби нашкодити Україні.

PR1/Тарас Андрухович

До списку новин