загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Через стрілки часник виростає дрібним

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Стрілки зимового часнику добре зрізати ножицями пізно ввечері, коли стебло не мокре від роси gazeta.ua

55-річна Валентина Феоктистова із села Хороша на Вінниччині, каже, зимовий часник виросте великим, якщо вчасно обрізати його стрілки. Найбільше їх у липні. Весняний часник стрілок не дає.

— Обрізаю одразу, як тільки з'являються пагони. Вони тягнуть із часнику в цвіт усі соки. Тоді головка зупиняється в рості, зубці дрібні. Стрілку зрізую при самій землі. Краще пізно ввечері, коли стебло не мокре від роси й добре ріжеться. Найзручніше обрізати ножицями.

Стрілки Валентина Феоктистова викидає. Залишає кілька пагонів на насіння, чекає доки суцвіття не трісне.

— Якщо пльонка на стрілці тріснула, то насіння доспіло. Тоді зрізую суцвіття, а стебло на якому воно росло, можна вже не чіпати. Воно й так сухе.

Насіння дістають із суцвіть і сушать на горищі зі східного боку.

— На горищі не так спекотно й насіння не спечеться навіть у найжаркіші дні. Там добре сушити ще головки часнику, цибулю чи лікарські трави.

Зубки зимового часнику саджають у жовтні, на початку листопада. Чим густіше посадити, тим кращі будуть сходи, але головки вийдуть невеликого розміру. Аби вони були більшими, відстань між рослиною слід залишити 10 см, між рядками — 40.

 

Джерело:
До списку новин