загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заробіток на випіканні домашніх кексів – смачний бізнес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Випічка домашніх кексів, чи капкейків, як прийнято їх називати на західний манер, є однією з найприбутковіших серед бізнес ідей, які пов’язані з кулінарією. Зверніть увагу, сьогодні навіть найвідоміші шеф-кухарі готують ці делікатеси, часто перетворюючи їх на своєрідні витвори мистецтва. Якщо ви вмієте готувати кекси, або давно мрієте навчитись їх випікати та готові докласти зусиль для постійного відточення своєї майстерності, то ви можете започаткувати свій власний міні бізнес – випікання та продаж кексів. Такий напрямок бізнесу – доведений та перевірений спосіб заробити хороші гроші, роблячи це весело, з задоволенням і навіть не виходячи з дому!

Що потрібно, щоб розпочати свій бізнес на капкейках?

Відразу зазначимо, що якщо у вас є достатньо коштів для відкриття власного магазину з продажу свіжої випічки та кексів, або ви можете взяти позику для початку вашого бізнесу – це чудово! Але в цій статті буде розказано, як відкрити свій власний бізнес з продажу кексів з дому, з невеликими початковими вкладеннями.

Отже, для започаткування бізнесу на капкейках вам знадобиться зовсім не багато:

  • Декілька смачних рецептів для приготування різноманітних кексів;
  • Кухонний інвентар, кухонний комбайн або ручний змішувач, форми для випічки;
  • Основні продукти, такі як масло, дріжджі, борошно, тощо;
  • Різнопланові інгредієнти, які дозволять випікати кекси різних видів (есенції різних смаків, харчові барвники, посипки, їстівні прикраси і так далі);
  • І, звичайно, ваші руки та талант для приготування смачних кексів помножені на ваш цінний досвід по виготовленню цієї випічки!

Як розпочати свій власний бізнес з виготовлення кексів?

Подбайте про різноманітність вашої продукції

Ваші рецепти повинні бути цікавими та унікальними. Але не відмовляйтеся від перевірених часом класичних рецептів, наприклад, таких як шоколадний кекс, прикрашений білим масляним кремом, адже такий десерт для багатьох покупців здається ідеальним.

Почніть готувати з декількох провірених рецептів кексів. Постарайтеся, щоб вони були красивими, візуально привабливими, а на смак кращими з того, що ви коли-небудь пробували, бо перша партія буде служити рекламним матеріалом. Коли все буде готово, красиво розмістіть їх на столі і зробіть кілька професійних, якісних знімків, які зможуть передати всю привабливість ваших кулінарних шедеврів. Тепер у вас є фотографії, щоб показати свій талант і залучити більше клієнтів.

Смачні красиві кекси завойовують серця любителів солодощів

Подумайте як прикрасити випічку

Можна з упевненістю сказати – не дивлячись на те, що кекси широко відомі в світі, клієнти при покупці, перш за все, керуються зовнішньою привабливістю кулінарного виробу, а вже потім його смаковими якостями. Тому ваші кекси повинні бути красивими та привабливими для людей, такими щоб їх захотіли купити. Переконайтеся, що вони не лише смачні, але і смачно виглядають, оскільки гарне оформлення має дуже велике значення для реалізації домашньої випічки.

Придумайте цікаву назву та унікальний логотип

Придумайте цікаву, таку яка буде швидко запам’ятовуватися, назву та власний логотип для вашого бізнесу по випічці кексів. Надалі люди будуть пов’язувати ваші кекси з цією назвою, що допоможе їм у подальшому згадати назву і прийняти рішення купити улюблені ласощі ще раз.

Не забудьте поставити позначку з назвою і логотипом на візитних картках і завжди прикріпляйте їх на коробочки або пакети, в які будете пакувати ваші кекси.

Подбайте про якісну тару, щоб зберегти свої кекси

Коли ви починаєте ваш бізнес і з’являються перші клієнти, переконайтеся, що кекси будуть доставлені в потрібне місце абсолютно неушкодженими. Якщо ви продаєте зі своєї торгової точки (магазин або павільйон), не забудьте забезпечити достатню кількість коробок і пакетів, в яких покупці зможуть забрати з собою придбані кекси.

Якщо ваш бізнес буде онлайн, вам знадобляться міцні, добротні коробки, в яких ваші кекси будуть стійко розміщені і без пошкоджень доставлені розсилкою. І не забудьте вкласти в коробку з випічкою вашу візитну картку. Хороше, якісно оформлений пакунок стане гарантом збереження кексів та пробудить цікавість у ваших майбутніх клієнтів.

Добротна упаковка стане гарантом збереження кексів

Продаж спеціальних кексів

На додаток до звичайних капкейків, ви могли б продавати кондитерські вироби для клієнтів з різними захворюваннями, яким протипоказані ті чи інші харчові продукти. Це можуть бути люди з такими захворююваннями, як діабет, непереносимість лактози, харчові алергії на горіхи, шоколад або арахіс, тощо.

Причому, вам не доведеться випікати спеціальні кекси для покупців з кожною хворобою. Просто можна замінити проблемні інгредієнти і випікати якусь частину борошняних виробів без горіхів, або з меншим вмістом глюкози. Для діабетиків, ви можете використовувати різноманітні підсолоджувачі та використовувати борошно з низьким вмістом клейковини.

Після того, як ви запустите свій бізнес і почнете вести картотеку клієнтів ви будете знати смакові переваги постійних покупців і інформацію про те, чи немає у них будь-яких протипоказань в їжі. Але в кожному новому замовленні обумовлюйте інгредієнти, які входять до складу випічки та крему. Пам’ятайте, що існують інгредієнти, що містять алергени, які можуть бути небезпечні для людей з деякими, обумовленими вище, захворюваннями.

Як і де продавати готові капкейки?

Тепер, коли ви збираєтеся почати свій бізнес з випікання кексів (і отримувати дохід), ви запитаєте: «Де я можу продавати кекси?». Тут існує декілька варіантів, і потрібно вибрати той, який підходить саме для вас. Немає необхідності вибирати тільки один з цих варіантів: ви можете об’єднати декілька, або навіть почати продавати відразу в усіх напрямках.

Після того, як ви приготували першу, справді якісну, партію капкейків, та зробили фотографії ваших кексів, обійдіть власників кафе та приватних кондитерських (звичайно, з ними краще домовитися про зустріч заздалегідь) і запропонуйте їм спробувати ваші смачні вироби. Якщо випічка досить хороша, можливо, дегустатори захочуть продавати ці ласощі в своїх закладах.

Однак слід мати на увазі, що з урахуванням вартості інгредієнтів і частини прибутку, яку ви будете повинні віддати власнику кафе або кондитерської, вам буде залишатися зовсім невелика частина доходу.

Смачні і незвично прикрашені кекси стануть прикрасою будь-якого дитячого свята

Інша стратегія полягає в прийомі замовлень по телефону, та доставці їх додому. Ви можете влаштовувати презентації своєї випічки на ярмарках, фестивалях, святкових заходах. Відкрийте свою сторінку в Facebook і ВКонтакті або на організуйте рекламну сторінку на міському порталі, де ви зможете розмістити фотографії ваших кексів, корисну інформацію та цікаві статті. На сторінці в соцмережах вкажіть всі контактні дані, щоб потенційні покупці могли зв’язатися з вами і зробити замовлення по електронній пошті або по телефону.

Ще один непоганий спосіб заявити про свій «смачний» бізнес – створити власний сайт або блог, де ви будете розповідати про кекси. Зробіть невеликий розділ, де запропонуйте всім зацікавленим читачам зробити замовлення і спробувати ваші смачні капкейки.

Крім сайту, на якому ви розкажете про своє хобі, ви можете створити свій власний інтернет-магазин. Відгуки задоволених клієнтів будуть найкращою рекламою вашим маленьким шедеврам.

Не забувайте завжди носити з собою візитні картки та роздавати їх разом з кексами. На них повинна бути розміщена основна інформація про вас: мобільний телефон, електронна пошта, веб-сайт (якщо він у вас є) на випадок, якщо хтось захоче зв’язатися з вами, для того, щоб зробити замовлення.

І не бійтеся залишитися без замовників. Капкейки вже не один рік є фаворитами продажів на заході і з кожним роком популярність цих ласощів у нас лише зростає. Їх із задоволенням замовляють на дитячі свята, дні народження, корпоративні вечірки, і навіть на весілля, оскільки багато молодят вважають за краще безліч ошатних кексів замість одного великого торта. Пробуйте, і у вас неодмінно все вийде!

 

До списку новин