загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обережно, телефонні шахраї: як не стати жертвою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До вас підходить незнайомець і просить зателефонувати з вашого мобільного телефону? Акумулятор сів, телефон забув, гроші на рахунку раптово скінчилися – з ким не буває! Чому б не допомогти? Але будьте обережні! Перед вами може бути шахрай… ranok.ictv.ua

Чим керується аферист?

Мотив перший. Крадіжка вашої «мобілки»

Ви би поговорили і повернули, але у зловмисника свої плани. Поки ви ввічливо  відвернулися, щоб не слухати чужу розмову, він раз – і втік. З вашим телефоном, звісно!

Мотив другий. Скачування грошей з вашого рахунку

Хитрун, взявши у вас телефон, лише імітує дзвінок. Сам же перекидає всі гроші з вашого рахунку на свій. А потім переводить їх у готівку. Так-так! Це можливо!

Мотив третій. Дзвінок за кордон

Ви дали «мобілку», а незнайомець вже «наярює»   бабусі на Кубу, або матусі, яка в Італії. Шахрай зекономив, а з вашого рахунку зникла кругленька сума.

Що робити, аби вас не кинули?

Дозвольте зателефонувати, але не давайте незнайомцю телефон у руки. Самі наберіть номер і ввімкніть гучний зв’язок. Хай людина говорить. А ви будете спокійні, що ніхто не поцупить ваш мобільний, не теревенитиме з бабцею на Кубі і не переведе гроші з вашого рахунку на свій.

Якщо ви стали жертвою шахраїв…

Звертайтеся до поліції. Поцупили гроші з рахунку – негайно зв’яжіться зі своїм мобільним оператором, їх ще можна повернути, якщо не втратите час.

 

Джерело:
До списку новин