загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Уряді визнали, що п’ята частина українців живе за межею бідності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів України має намір забезпечити поетапне зростання мінімальної заробітної плати з метою створення відчутної диференціації з розмірами державної соціальної допомоги та допомоги по безробіттю. 7dniv.info

Про це йдеться у плані пріоритетних дій Кабміну на 2016 рік, розміщеному на Урядовому порталі.

"Забезпечення поетапного зростання мінімальної заробітної плати з метою створення відчутної диференціації з розмірами державної соціальної допомоги та допомоги по безробіттю, що сприятиме підвищенню стимулювання до праці, підвищенню рівня життя працюючих та зменшенню рівня бідності серед працюючих громадян", – йдеться у документі.

Автори плану визнають, що нині рівень заробітної плати в Україні є найнижчим серед європейських держав. У результаті 19,4% працюючих українців потрапляють у категорію бідних, серед сімей з дітьми, в яких обоє батьків працюють, цей показник становить 18,9%.

Низький розмір мінімальної заробітної плати не сприяє виведенню з тіні трудових доходів. При низькому рівні зайнятості населення - 56,7% вкрай низьким є рівень охоплення зайнятого населення державним соціальним страхуванням - близько 70%.

Застаріле трудове законодавство України потребує його осучаснення відповідно до норм міжнародних стандартів, що зробить ринок праці привабливим для інвесторів, стимулюватиме створення нових робочих місць та легалізацію відносин у сфері зайнятості та оплати праці. І, як результат, - посилення рівня соціального захисту працюючого населення.

У зв’язку із цим, міністри виступають за посилення соціального захисту працюючих громадян та створення прозорих відносин між працедавцем та найманим працівником.

 

Джерело:
До списку новин