загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

20 червня — День Святого Духа

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У понеділок після свята П’ятдесятниці продовжуємо святкування. Цього дня особливо вшановуємо третю іпостась Святої Трійці — Духа Святого.

Після Свого Вознесіння Господь, як і обіцяв, умолив Бога Отця послати на землю Святого Духа. Відтоді Дух Святий допомагає кожній віруючій людині відшукати дорогу до Спасіння у Вічності. Він сприяє нам в ухилянні від гріха, очищує розум від бруду, подаючи добрі думки. orthodoxy.org.ua

Преподобний Серафим Саровський казав, що сенс життя людини полягає в постійному збиранні (стяжанні) Святого Божого Духу. Отже, коли ми живемо по совісті, маємо тверду віру та щиру молитву, Святий Дух наповнює нас і допомагає жити в згоді з правдою Божою. Коли ж, навпаки, людина вершить зло та при цьому навіть не відчуває потреби в духовному очищенні, Дух Святий залишає її душу, і така людина поступово перестає відрізнятися від тварин.

Згадаємо сьогодні останню бесіду Господа з учнями, коли після Таємної Вечері Він розповів їм про майбутнє сходження Духа Святого такими словами:

— Істинно кажу вам: краще для вас, щоб Я пішов. Бо, якщо Я не піду, Утішитель не прийде до вас; а як піду, то пошлю Його до вас, і ко­ли Він прийде, викриє світ за гріх, і за правду, і за суд. За гріх – тому, що не вірують в Мене. За правду – тому, що Я йду до Отця Мого, і вже не побачите Мене. А за суд, бо князя світу цього осуджено. Ще багато чого маю сказати вам, але ви тепер не можете вмістити. Коли ж прийде Він, Дух істини, то наставить вас на всяку істину; бо не від Себе говоритиме, а буде говорити те, що почує, і майбутнє звістить вам. Він прославить Мене, бо від Мого візьме і звістить вам. Усе, що має Отець, – Моє; тому Я сказав, що від Мого візьме і звістить вам (Ін. 16, 7-15).

Зі святом!

 

Джерело:
До списку новин