загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Незабаром почнуться клінічні випробування препарату, що сповільнює старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З’єднання, яке називається нікотинамід мононуклеотид (NMN), довело свою ефективність уповільнення процесів старіння організму лабораторних мишей. Прийшла черга з’ясувати, чи робить це речовина схожу дію на людей. Саме цьому і буде присвячено клінічні випробування, які пройдуть найближчим часом під чуйним наглядом фахівців з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі Університету Кейо у Японії.

Заплановані клінічні випробування повинні дати відповіді на безліч питань, поставлених перед вченими двох університетів. Найголовнішим з них є питання безпеки нового препарату для людей. Починаючи з наступного місяця, десять добровольців стануть учасниками унікального експерименту. Їм будуть вводити NMN, щоб з’ясувати – чи покращить він їх фізіологічний стан і зможе запобігти ефекти старіння. Якщо все пройде успішно, то через деякий час препарат зможе потрапити на фармацевтичний ринок.

NMN — це органічна молекула (нуклеотид), яка була виявлена у різних продуктах, включаючи молоко. Попередні дослідження довели, що використання препарату призводить до уповільнення процесу старіння, активуючи в тілах лабораторних мишей сиртуіни – сімейство еволюційно консервативних НАД-залежних білків, задіяних у регуляції важливих клітинних процесів і метаболічних шляхів. По мірі старіння функції сиртуінів слабшають, а NMN повертає їх до початкового стану.

Дослідник з Вашингтонського університету Шінічіро Імаі виявив, що NMN активує ген, відповідальний за сиртуіни. В одному з експериментів миша, яку постійно тримали на дієті, що включає в себе NMN, продемонструвала поліпшення процесу обміну речовин і значне поліпшення зору. У подальших експериментах за допомогою цього ж препарату вченим вдалося поліпшити толерантність мишей до глюкози та інші життєво важливі показники. Іншими словами, для мишей NMN виявився справжнім «еліксиром життя». Для дослідників буде справжнім проривом, якщо препарат надасть схожі ефекти на людський організм.

Правда поки твердої впевненості в тому, що NMN діє на людину так само, як на лабораторних мишей, немає ні в кого. І відповідь на це важливе питання вчені зможуть отримати, лише провівши такі необхідні їм клінічні випробування.

 

 

Джерело:
До списку новин