загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін скоротив список професій для отримання пільгової пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні Кабінет міністрів України прийняв проект постанови про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах відповідно до співпраці з Міжнародним валютним фондом. Таке рішення члени уряду ухвалили на засіданні уряду.

“Пропонується проект постанови КМУ про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах. Зазначений проект постанови розроблений на виконання меморандуму між Україною і МВФ, які були зроблені раніше”, — розповів на засіданні уряду міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він, зокрема, уточнив, що на сьогодні в Україні пільгова пенсія надається винятково за результатами атестації робочого місця. При цьому, за його словами, не менше 80% робочого часу людина повинна працювати у шкідливих умовах.

“Коли говорити про список, який сьогодні існує, до прийняття постанови, то якщо його уважно почитати, там дуже багато цікавих речей. Наприклад, серед професій, які там вважаються шкідливими умовами праці, є посада директора шахти”, — додав міністр.

Міністр зазначив, що списки професій, що дають право на пільгову пенсію, були істотно розширені за часів президента Януковича. Для забезпечення соціальної справедливості та зменшення навантаження на бюджет Пенсійного фонду, вирішено скоротити ці списки.

У свою чергу, Прем’єр-міністр В.Гройсман зазначив, що багато професій, які вказані в нинішньому списку, на сьогодні вже немає, наприклад, кочегар паровоза, і які потрібно прибрати.
«Ми зараз це рішення приймаємо. Нехай міністерство спільно з роботодавцями та профільними профспілками сідають, і по кожній професії відпрацьовують. Якщо ми доведемо, що реально є така професія, і вона дуже важлива, ми будемо це вирішувати», - сказав Гройсман. Зокрема, він зазначив, що у списках присутні рентгенологи. Але, за словами прем'єра, зараз вплив рентгену на людину суттєво менше, ніж 30 років тому, коли складалися списки.
До сьогодні в Україні існують пільги з виходу на пенсію для безлічі професій, таких як військові, прокурори, працівники шкідливих виробництв тощо. Через це в Україні середній вік виходу на пенсію чоловіків становить 49 років. При цьому, жінки виходять на пенсію в середньому у 55 років. Експерти зазначають, що в розвинутих країнах немає практики виходу на пенсію чоловіків у такому ранньому віці, незалежно від їхніх професій.

 

 

Джерело:
До списку новин