загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 книжок про відомих людей, або Що ми не знаємо про Гоголя, Клінтон і Воргола

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонуємо вашій увазі книги 2016 року, що дають змогупобачити життя політиків, медійників, підприємців та митців із різних, часто несподіваних, сторін.
Джордан Белфорт «Вовк з Волл-стріт», КМ-Букс
Джордан Белфорт – багатій, мотиваційний спікер та колишній брокер. Він зажив такої лихої слави, як іще ніхто в історії американських фінансів. Його засудили за шахрайство та незаконні маніпуляції з цінними паперами, тож Белфорт провів 22 місяці у в’язниці.
У 1990-ті цей кмітливий підприємець заробляв тисячі доларів на хвилину, мав чарівну дружину і двох діточок, й при цьому жменями ковтав пігулки, жбурляв на вітер гроші й не пропускав жодної повії. У своїй автобіографії Джордан Белфорт розповідає всю правду про темний бік славнозвісної Волл-стріт.
Карен Блюменталь «Стів Джобс: людина, яка мислила по-іншому», Навчальна книга Богдан
У цій книзі описано запаморочливі злети та карколомні падіння комп’ютерного гуру Стіва Джобса, від звістки про смерть якого людство здригнулося в 2011 році. Такі особистості приходять у наш світ, щоби радикально його змінити. Джобсові таке вдалося, унаслідок чого зараз живемо в ері комп’ютерів, згадуючи добрим словом піонерів цієї справи.
Книга увійшла до рейтингу Goodreads «100 біографій та мемуарів, які слід прочитати за життя».
Ешлі Венс «Ілон Маск: Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє», ТАО
Ілон Маск – підприємець-новатор, авантюрист і прототип Тоні Старка. Кажуть, що після Стіва Джобса Маск більше за будь-якого іншого підприємця задає планку можливого в технологіях. Автор книги Ешлі Венс Венс вважає, що Маск поєднує в собі найкращі риси таких легендарних інноваторів, як Томас Едісон, Генрі Форд, Говард Х’юз і вже згаданий Стів Джобс.
У книзі Венс подає незалежний і різносторонній погляд на життя й досягнення підприємця Кремнієвої долини. Автор провів більше 50 годин в бесідах з Ілоном Маском й опитав близько 300 осіб. Він мав на меті розповісти історію заснування PayPal, Tesla Motors, SpaceX і SolarCity, а також історію самого Ілона: людини, яка змінила обличчя сучасної промисловості.
Лі Куан Ю «Із третього світу в перший», КМ-Букс
Лі Куан Ю — перший прем’єр-міністр Республіки Сінгапур, один з творців сінгапурського «економічного дива», що був при владі близько тридцяти років. «Із третього світу в перший» — книга його спогадів, які охоплюють період з 1965 по 2000 рік.
У 1965 році Сінгапур здобув незалежність. З того часу його батькові-засновнику, Лі Куану Ю, довелося вирішити чимало проблем: як побудувати мирні відносини із вороже налаштованими сусідніми державами, як забезпечити людей житлом та й взагалі підвищити рівень їхнього життя, як налагодити постачання води, як позбутися небезпечних комуністичних партій. За роки свого управління крихітною державою Лі Куан Ю спромігся зробити, здавалось би, неможливе.
Гілларі Клінтон «Важкі рішення», Наш Формат
Поки світ напружено стежить за президентськими перегонами в США, ми маємо змогу прочитати книгу Гілларі Клінтон про виклики, з якими вона зіткнулася на посаді Держсекретаря США. Це розповідь із перших вуст про її стосунки з лідерами різних країн, оцінки політичних, економічних, історичних подій. Мемуари Клінтон увійшли до переліку бестселерів The New York Times. У перший тиждень після виходу книги було продано 100 тисяч примірників.
«Павло Скоропадський», КМ-Букс
У біографічній серії “Творці державного престижу” Видавничої групи “КМ-Букс” вийшло 11 книжок про визначних історичних діячів, з якими насамперед асоціюється становлення державності й незалежності України. Як відомо, історія рухається по спіралі. Тож вивчати досвід предків, вчитися на їхніх помилках нині необхідно, як ніколи.
Павло Скоропадський — визначний український державний і політичний діяч, воєначальник, останній гетьман України. Одна з найсуперечливіших постатей історії України початку 20 століття. Книга вмістила біографію Павла Скоропадського та описи найважливіших історичних подій, творцем, учасником і свідком яких він був.
Василь Деревінський «В’ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою», Віват
Видання розкриває феномен В’ячеслава Чорновола, його багатогранну, харизматичну та яскраву постать. Монографія окреслює важливі моменти життя лідера Народного руху України та народного депутата України, журналіста. У книзі досліджуються основні чинники формування його світогляду й активної громадської позиції та розкриваються найімовірніші причини смерті відомого політика.
Кетрін Інгрем «Це Воргол», ВСЛ
Енді Воргол є однією з найвідоміших та найбільш суперечливих особистостей у мистецтві другої половини XX століття. Протягом усього життя він створював безліч історій навколо своєї персони та став основоположником поп-арту, довівши, що мистецтво може бути прибутковим. Ілюстрований життєпис художника, неймовірні факти з його біографії і знамениті картини, розкажуть про життя та творчість митця-новатора.
Олександр Роднянський «Виходить продюсер», Брайт Стар Паблішинг
Це перша книжка українською мовою, в якій у подробицях розповідається про кінематограф і телебачення, про те, як вигадують і створюють серіали та фільми і як продюсери допомагають формувати спосіб життя мільйонів — і, як наслідок, світ, що нас оточує.
Олександр Роднянський на власному досвіді пізнав усі таємниці медіабізнесу: він був режисером-документалістом, керував медійними компаніями в Україні («1+1») та Росії («СТС») і був продюсером понад 30 художніх фільмів.
Петро Кралюк «Таємний агент Микола Гоголь», ВСЛ
Книга — це спроба авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті «Тарас Бульба» з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи. Петро Кралюк розглядає місце «Тараса Бульби» в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо. Окрім того, у книзі висловлено сміливі припущення щодо біографії самого Гоголя. Тож дослідження зацікавить не лише фахівців-філологів, а й усіх, кому цікава одіозна постать геніального письменника.

Джерело:
До списку новин