загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування глаукоми у літніх людей: способи, відгуки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З віком організм людини починає старіти. З'являються різні захворювання. Погіршується робота серцево-судинної системи, нирок, шлунка та опорно-рухового апарату. У більшості випадків, особливо після 45 років, у людей погіршується зір, з'являються різні хвороби, пов'язані з очима. Найпоширенішою вважається глаукома. Це захворювання може з'явитися не тільки у літніх людей, іноді воно виникає і в більш молодому віці. Лікування глаукоми у літніх людей повинно проводитися тільки під наглядом лікаря. Причини цієї недуги можуть бути найрізноманітнішими. Це можуть бути різні хвороби серця, цукровий діабет і атеросклероз. 
У більшості випадків глаукома розвивається у тих, кому за 60. З часом ризик виникнення внутрішньоочного тиску посилюється. Якщо хтось з ваших рідних хворів глаукомою, то у вас може з'явитися ця проблема. Недуга цілком реально запобігти. Для цього необхідно пройти повну діагностику.

Різновиди глаукоми

  • Найпоширенішим вважається відкритий тип глаукоми. При ньому відбувається збільшення очного тиску.
  • При закритому типі немає доступу для відтоку рідини. Кут передньої камери органу зору затуляється райдужкою.
  • Також існує нормотензивный тип. При ньому внутрішньоочний тиск не підвищується, зате пошкоджується зоровий нерв.
  • Іноді зустрічається пігментна глаукома. При такому захворюванні можна спостерігати відкладення пігменту на райдужці очей, що призводить до засмічення кута фільтрації. Підвищується тиск, а відтік рідини не проводиться. Все це стає причиною виникнення запалень.
  • Існує вроджена форма захворювання. Вона з'являється після народження або протягом перших 5 років.
  • У деяких виникає неоваскулярный тип глаукоми. При ньому судини в райдужці посилено ростуть, що припиняє відтік рідини.
  • У деяких випадках можна спостерігати відкладення у вигляді пластівців, що призводить до засмічення передньої камери ока.

Які ознаки появи глаукоми в літньому віці?

Насправді ознак появи цієї проблеми у літніх людей може бути чимало: 

  • Можна помітити погіршення зору.
  • Також зазвичай відчувається ниючий і ріжучий біль в області очей.
  • Може з'явитися рясна вологість у очах.
  • Ознакою глаукоми іноді стає нудота і головний біль.
  • Відчувається слабкість, і все навколо буде здаватися, як в тумані.Глаукома у літніх людей з'являється раптово або в уповільненому темпі. При стрімкому розвитку захворювання людина може відчути різь в очах і біль, що віддає в віскі. Іноді буває важко запобігти дане захворювання з-за відсутності симптомів на ранній стадії. Лікування може проводитися різними способами. Для цього існують медичні препарати. Іноді доводиться проводити хірургічне втручання, а деяких влаштовує лікування народними засобами. Важливо знати, що в процесі усунення цього захворювання необхідно прибрати зі свого раціону всю гостру і солону їжу. Також потрібно регулярно відвідувати лікаря для контролю лікування. Необхідно відмовитися від алкоголю. При глаукомі краще утриматися від лазні. 

Які особливості позбавлення від проблеми

В основному виникає глаукома у літніх людей. Як лікувати швидко? Все залежить від виду захворювання. Глаукома буває первинна відкрита. Також зустрічається гостра форма захворювання - закрита. Первинна глаукома може з'явитися з-за травм, або її можуть спровокувати якісь препарати. Розвиток цього захворювання можна призупинити, якщо користуватися очними краплями, спеціальними препаратами або вдатися до впливу лазером. Останній варіант лікування - не з дешевих. Причому повного одужання може не відбутися. Гостра глаукома усувається для того, щоб знизити внутрішньоочний тиск. Лікування глаукоми у літніх людей проводиться в період усього життя. Лікар призначає препарати, які потрібно буде приймати щодня. На появу захворювання може вплинути цукровий діабет. З-за високого рівня цукру в крові спостерігається порушення обмінних процесів в організмі людини. Відбувається відтік рідини з органів зору, що призводить до підвищення внутрішньоочного тиску. Саме з-за цього може виникнути глаукома. При цукровому діабеті важко усувати описувану проблему обмеження прийому певних препаратів. Дане захворювання може з'явитися у людей з постійним високим тиском. З-за цього страждає повноцінне кровопостачання очей. Все це також призводить до втрати зору.

Що потрібно знати, щоб не погіршити перебіг хвороби?

  • При глаукомі заборонено піднімати тяжкості.
  • Також не можна довго сидіти за комп'ютером.
  • Телевізор потрібно дивитися тільки при світлі.
  • Необхідно повністю відмовитися від алкогольних напоїв і сигарет.
  • Не можна спати на животі обличчям вниз.
  • Також не рекомендують довго перебувати на сонці.Хворі на глаукому повинні дотримуватися певного режиму. Важливо забезпечити повноцінний сон. Хворі повинні щодня здійснювати прогулянки на свіжому повітрі. Також їм рекомендується дотримуватись молочну і рослинну дієту. Не можна пити багато рідини. Дуже корисно їсти кавуни та інші сечогінні продукти. При глаукомі не рекомендують носити давить одяг. А на вулицю в сонячні дні потрібно виходити в сонячних окулярах. 

Хірургічне втручання

Тільки при запущеній стадії хвороби може знадобитися хірургічне втручання. Це є єдиним способом лікування глаукоми, інші методи вже не допоможуть відновити зір. При закритій формі терапія проводиться методом иридотомии. Відкрита форма лікується за допомогою микропроникающей трабекулектомии. Фахівці роблять додаткові канали, куди буде проникати очна рідина. В деяких випадках може використовуватися склеротомия. При цьому фахівці стоншують кордону відділів мембран ока. Якщо в легкій формі виникає глаукома у літніх людей, лікування без операції проводиться цілком успішно.

Як здійснюється медикаментозна терапія?

Існує кілька напрямів боротьби з глаукомою:

  • Терапія, спрямована на зняття внутрішньоочного тиску.
  • Різні процедури для поліпшення циркуляції крові.
  • Налагодження метаболізму в тканинах очей.Також необхідно постійно відвідувати фахівців, щоб вони контролювали процес лікування. При використанні крапель важливо знати наступне:
  • Препарат починає діяти через певний проміжок часу.
  • Краплі допомагають знижувати очний тиск.
  • Є винятки, коли під впливом лікувального засобу тиск підвищується.
  • Краплі не можна використовувати більше 1 року поспіль.Якщо в запущеній формі виявляється глаукома у літніх людей, операція неминуча. Краще не займатися самолікуванням, а звертатися до фахівців. Недбале ставлення до свого здоров'я може призвести до жахливих наслідків, а саме до повної сліпоти.

Профілактика захворювання

Профілактика будь-якої недуги дуже важлива. Що робити, щоб не з'явилася глаукома у літніх людей (лікування розглянуто вище)? Потрібно починати з переходу на здоровий спосіб життя і правильне харчування. Слід вживати продукти, багаті вітамінами і мінералами. Дуже корисні кисломолочні та молочні продукти, а також овочі і фрукти. Необхідно зі свого раціону харчування прибрати хліб. Не можна їсти солону і гостру їжу. Варто відмовитися від кави. Потрібно постійно проводити гімнастику для очей. Піднімати тяжкості категорично заборонено. Якщо недуга все-таки розвинувся, лікування глаукоми у літніх людей повинно проводитися з обережністю, адже потрібно враховувати патологічні зміни, пов'язані з віком.

Народні засоби позбавлення від проблеми

Лікування глаукоми у літніх людей народними засобами вважається найпоширенішим. Багато воліють усувати її продуктами бджільництва. Взагалі, таким способом можна лікувати різні патології. Рекомендують меду ставити примочки. Для приготування цілющого засобу потрібно розвести його з теплою водою у співвідношенні 1:1. Потім потрібно взяти невеликі шматочки марлі і вимочити в цій масі. Після чого їх варто прикласти на очі. Також відмінно допомагає пилок. Її з легкістю можна знайти в аптеці. Ще можна використовувати мед в якості крапель. Для цього чистий продукт необхідно розігріти на водяній бані. Рідким засобом можна закапувати очі. Також можна випити натщесерце склянку напою, який в рівних пропорціях входять мед і яблучний оцет.

  • Гранатовий сік також володіє лікувальним властивістю. Можна приготувати засіб з нього і великої ложки меду. Ці інгредієнти потрібно перемішати і поставити на повільний вогонь. Варити суміш протягом 15 хвилин і остудити. Засіб прикладати на очі.
  • Відмінним способом прогрівання органів зору служить варений білок.
  • Велику користь приносять насіння кропу. Знадобиться маленька ложка насіння. Їх потрібно залити склянкою окропу. Пити приготоване засіб необхідно щодня по великій ложці три рази до їди.
  • Якщо з'явилася глаукома у літніх людей, як лікувати ще? У цьому можуть допомогти цілющі трави. Очі рекомендується промивати ромашкою або кропивою.
  • Можна приготувати відвар з алое. Для цього знадобиться пара листя рослини і склянку води. Всі інгредієнти з'єднати і прокип'ятити. Готовий відвар необхідно остудити і процідити. Цим засобом можна промивати очі.

Лікування глаукоми: відгуки

Багато страждають запущеним типом цієї недуги, та очні краплі їм вже не допомагають. Хворі діляться своїми враженнями про усунення цієї проблеми. У деяких був вибір: лазерна операція або хірургічне втручання. Спочатку лікарі радять вдаватися до лазерної терапії. Цей варіант лікування підходить не всім. Тим, хто розчарувався, через півроку зазвичай потрібно повторний сеанс. Лікування глаукоми у літніх людей дороге, постійно віддавати такі гроші на операцію пенсіонери просто не в силах, тому вони вдаються до хірургічного втручання. Комусь допомагають краплі, які прописує лікар. Багато щоб уникнути посилення захворювання намагаються дотримуватися правильного харчування та здорового способу життя. Деякі відзначають, що народні засоби теж дуже добре допомагають, але в будь-якому випадку важливо регулярно консультуватися з лікарем.

Джерело:
До списку новин