загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українська демографія: де найбільше народжують, а де — помирають (Інфографіка)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про те, що нас давно вже не 52 мільйони, знають всі. Але скільки саме? Журналісти сайту "24" дослідили демографічну інформацію Державної служби статистики України і з'ясували це.

Про жахаючі реалії сучасної Росії нещодавно розповідала публікація сайту "24". За даними автора — там щороку вимирає невелике місто. В Україні приводів для оптимізму теж малувато.

4 мільйони 113 тисяч 684 людини — саме такої кількості українців "не дорахувалися" в порівнянні з 2006 роком, якщо вірити даним Укрстату (дані щодо наявного населення).

Втім, таке зменшення пояснюється не тільки смертністю, а й міграцією. До того ж — зменшення кількості населення спостерігається не у всіх регіонах нашої держави. В окремих областях і містах мешканців навіть побільшало.

Густонаселені регіони

Найбільш велелюдними були і залишаються Донеччина, Дніпропетровщина та Київщина (разом з Києвом). Однак, якщо у Дніпропетровській та Донецькій областях жителів поменшало, то у Києві, навпаки, побільшало — на 200 тисяч людей.

Малонаселені області

Аутсайдерами за кількістю населення нині є Чернівецька та Кіровоградська області — у кожній мешкає менше мільйона українців. Втім, якщо кіровоградців за останнє десятиріччя поменшало більше, ніж на 100 тисяч, то у Чернівцях людей стало дещо більше — майже на 3 тисячі.

Також трохи побільшало мешканців у Закарпатській, Волинській і Рівненській областях.

Як у нас мігрують

Різниця між прибулими і вибулими в Україні за січень-квітень 2016 року складає майже 7 тисяч в сторону зменшення: 100 617 осіб проти 106 873. Найбільше вибулих зафіксовано у Києві — 7 677 людей, Харківській області — 7 244, і Дніпропетровській — 7207. Прибуло ж найбільше, знову-таки, до Києва — 9 553, Харківської області — 8 911, а також до Київської області — 8 993.

Народжені і померлі

У січні-квітні 2016 в Україні народилися 128 530 громадян, а померли — 202 909. Лідирує за кількістю "новачків" Київ з 11 621 малюком, Дніпропетровська область (у них 9 973 громадянина) і Львівська область з 8 718.

Найбільше померлих громадян за перші 4 місяці поточного року зафіксовано у Дніпропетровській області — 18 499, дещо менше на Харківщині — 14 778 та Донеччині —12 707.

Яніна Ткачук

 

Джерело:
До списку новин