загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 засобів від мозолів та натоптишів на ступнях

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чому ми настільки мало уваги приділяємо ступням, якщо вони надзвичайно важлива частина нашого тіла? Тримають на собі усю його вагу, допомагають дістатися з одного місця в інше – хіба цього не досить, аби подбати про них трохи більше?

Так само, як ви, наприклад, доглядаєте за шкірою обличчя, треба піклуватися і про ступні. Якщо не робити цього, почнуть з’являтися ознаки пошкоджень. У цій статті ми навчимо вас готувати деякі домашні засоби для видалення мозолів та натоптишів на ступнях. Ніжки не лише виглядатимуть красивішими, це також допоможе зняти болі.

Чому мозолі утворюються на ступнях?

Після довгого насиченого дня ступні можуть справді втомитися. Високі підбори, відсутність шкарпеток, пересушеність, нерегулярний пілінг, занадто тісне взуття, яке ви не знімали вже багато годин, піт – усі ці чинники здатні спричинити проблеми зі ступнями.

Мозолі та натоптиші можуть з’явитися на будь-якій частині стопи, особливо на п’ятці, на боках великих пальців чи мізинців або на кінчиках пальців. Спочатку вони просто спричиняють подразнення, але якщо залишити їх без належного догляду, це може призвести і до больових відчуттів.

Якщо у вас колись вже були натоптиші, ви чудово знаєте, наскільки нестерпним може бути біль: він не минає протягом дня,  носити взуття взагалі важко. Це впливає на настрій, продуктивність на роботі і навіть на поведінку.

Якщо ви ніколи не ставали жертвою натоптишів (дивовижне щастя!), важливо почати застосовувати профілактичні заходи. Наприклад, не забувайте зволожувати ступні кожного разу, коли приймаєте ванну чи душ.

Раз на тиждень робіть масаж із декількома краплями оливкової олії або вазеліну. Переконайтеся, що взуття і справді зручне, не занадто вузьке, але і не широке. Якщо ви щойно придбали нову пару, приклейте пластир на ті місця, де можуть виникнути пухирі або мозолі, і першого разу не носіть її занадто довго.

Також добре знімати взуття та шкарпетки, коли повертаєтесь додому з роботи, ізанурювати ступні в миску у теплою водою та травами на деякий час. Можете спробувати використати ромашку. Це зніме втому, а запах трав також допоможе вам почуватися набагато краще.

Якщо у вас вже є мозолі, згадайте про давно забуту пемзу, але використовуйте її обережно, уникаючи больових відчуттів. Завжди намагайтеся робити це після душу чи ванни, тоді шкіра на ступнях значно м’якша.

Також можете використовувати пилочку, це допоможе видалити нерівності на п’ятах, підошвах та пальцях. Лише не робіть цю процедуру довше, ніж  три хвилини, і після неї завжди застосовуйте зволожувальний крем. Запам’ятайте: відтепер лише зручне взуття, і будьте уважними до будь-яких проявів болю чи дискомфорту, які можуть виникати.

Домашні засоби від мозолів та натоптишів

Пемза не завжди може бути найкращим варіантом, адже натоптиші часом бувають дуже глибокими та болісними. Саме тому варто звернути увагу на такі домашні засоби:

Рецепт №1 для мозолів

Інгредієнти 

  • ½ цибулі

Приготування

Розріжте цибулю наполовину та натріть нею проблемну зону ступні. Повторюйте процедуру кожного вечора перед сном. Не потрібно змивати сік цибулі, просто дайте йому проникнути глибоко в шкіру. Одягніть шкарпетки та лягайте спати. Цибуля володіє лікувальними та протизапальними властивостями.

Рецепт №2 для мозолів

Інгредієнти 

  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)

Приготування

Розімніть часник та оливкову олію і нанесіть суміш на поверхню мозолю. Зверху заклейте пластирем або прикладіть тканину і залиште на ніч. Зранку зітріть суміш, але не змивайте її повністю. Повторюйте процедуру кожного дня, поки проблема не зникне повністю.

Рецепт №3 для мозолів

Інгредієнти 

  • 1 жменька стебел та квіток кропиви
  • 1 столова ложка води (15 мл)

Приготування

Мати кропиву вдома під рукою – чудова ідея. Візьміть жменьку стебел та квіток та перебийте їх із невеликою кількістю води. Ви отримаєте пасту, яку можна наносити просто на мозоль. Потім накрийте його марлею або тканиною і зачекайте щонайменше три години.

Рецепт №4 для мозолів

Інгредієнти 

  • 1 жменька квіток і листя календули
  • 1 столова ложка води (15 мл)

Приготування

Процедура та сама, що і з кропивою. Використовуйте кожного дня перед сном.

Рецепт №5 для мозолів

Інгредієнти 

  • 1 інжир

Приготування

Цей фрукт володіє протизапальними властивостями і в той же час надає свіжість на відчуття полегшення. Розріжте фігу наполовину, виберіть м’якоть і нанесіть її просто на мозоль або натоптиш перед сном.

Накрийте пов’язкою та одягніть шкарпетки, аби суміш не вимазала білизну.Залиште засіб на ніч, а зранку замочіть ступні у теплій воді. Після цього використайте пемзу, а на кінець намажте проблемне місце зволожувальним кремом.

Рецепт №6 для мозолів

Інгредієнти 

  • 2 столові ложки харчової соди (18 г)
  • 1 столові ложки теплої води (15 мл)

Приготування

Приготуйте густу пасту з харчової соди та води. Нанесіть її на мозоль колоподібними рухами, це сприятиме відлущенню. Залиште на 20-30 хвилин, а потім змийте теплою водою. Після цього використайте пемзу або пилочку. Не забудьте про зволоження для стоп.

Рецепт №7 для мозолів

Інгредієнти 

  • 4 столові ложки ромашки  (60 мл)
  • 1 л киплячої води

Приготування

Приготуйте чай з ромашки і налийте його у миску. Дайте йому охолонути, а потім замочіть ступні. Обережно: не обпечіться! Це пом’якшить мозолі і їх буде легше видалити пемзою. Ми вже, напевно, замучили вас нагадуванням, втім, все ж не забувайте про зволожувальний крем.

 

Джерело:
До списку новин