загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Казкова печера Млинки утворилася з тріщин у дні моря

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Казкова печера Млинки, загальною протяжністю близько 35 кілометрів, була відкрита спелеологами в другій половині 20 століття. turystam.in.ua

Млинки - єдина в своєму роді печера, ходи якої розташовуються горизонтально. Її історія почалася ще тоді, коли на місці сучасної Тернопільської області знаходилося одне з сарматських морів. Нинішні ходи печери - це колишні тріщини в дні моря, які з часом збільшилися під руйнівним впливом води. Через кілька сотень років весь водойму повністю висох, залишилося тільки гіпсове дно, засіяне всілякими лазами і ходами.

Печеру називають «Млинки» в честь однойменного стародавнього селища, в якому працювали чотири млини. Ще в 18 столітті селяни використовували одну з них для переробки гіпсу, видобутого в печерах.

Видобуток каменю припинили трохи менше століття тому, сьогодні ці місця - найважливіша природна пам'ятка України. Майже всі ходи в ній дуже вузькі, без спеціального одягу та спорядження по ним не пробратися. Туристичні групи в печеру Млинки формують по 4-6 чоловік, а вартість одного вхідного квитка становить 150-200 гривень. Всередині печери знаходиться кілька красивих залів з білими, жовтими, червоними і навіть чорними кристалами та сталактитами, а повітря печер визнане одним з найчистіших і корисних для організму людини.

 

 

 

Джерело:
До списку новин