загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«На пенсії хотів би пожити в Україні»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Французький органіст допомагає українським бійцям і виступає у нашій країні у вишиванках.
Жан-Марі Леруа, музикант із Парижа, записав диск органної музики “Радість і медитація”, кошти від продажу якого передає на лікування нашим військовим, які поранені на сході України.

Француз виступив в українських містах, зокрема в Одесі, Дніпрі та Чернівцях. На своїх концертах завжди виконує знамениту “Мелодію” Скорика — після того, як особисто познайомився з маестро у Києві. Жан-Марі дуже любить Україну, допомагає українцям. У Парижі відвідує майже всі проукраїнські демонстрації. Каже, саме там свого часу познайомився зі співаком Василем Сліпаком, який недавно загинув на сході…

У Дніпрі одну із композицій Жан-Марі виконав із бандуристкою, в Одесі – із саксофоністкою.

Після концерту у Вінниці слухачі запитували Леруа, чи не має CD на продаж? “В інтернеті є багато моїх записів, однак жодного диска, — розповідає музикант. І я вирішив це зробити. Завдяки Чернівецькій філармонії, яка дала дозвіл на запис в Залі органної та камерної музики. Власне цей диск є результатом багатьох зустрічей. Перша датується 2003 роком, коли ми з моїм вірним другом, відомим в Україні органістом Володимиром Кошубою здійснили турне Україною. Наступна відбулася 2004 року у Чернівцях під час Французької весни в Україні. Згодом, 2014 року, я здійснив чудове турне Україною. Турне завершилося тривожного 4 травня у Луганську, де, власне, розпочалася вій­на, яка триває й донині. І мені довелося повертатися автобусом до Києва. Ця війна позбавила мене можливості стати диригентом Луганського симфонічного оркестру. Щодо диска, то я мав на меті не лише записати диск і продати його, а й спрямувати виручені кошти конкретній доброчинній організації на потреби у серйозному лікуванні (протезуванні) пораненим під час війни українським бійцям. Таких організацій багато, я ж звернувся до пана Бенуа Арді, чия організація займається саме такими справами. Отож кошти, виручені від продажу диска, будуть перераховані організації FUSA з метою придбання медичного устаткування для поранених у боях за Батьківщину і за свободу усієї Європи.

На диску органної музики Жана-Марі Леруа зібрані музичні твори композиторів різних епох. На ньому — твори авторів XVIII-XXI століть. Це цілісний спектр органної музики. Найсучаснішим є твір українського композитора В’ячеслава Назарова.

Жан-Марі Леруа грає на органі понад 30 років. Виступає по всьому світу – у концертних залах, в церквах. Викладає музику у Парижі у музичній школі, диригує хорами, а також є органістом церкви в Парижі.

Цього француза, без перебільшення, можна назвати велкиим другом України. Жан-Марі вперше приїхав в Україну у 2003 році в рамках обміну із Київською музичною школою ім. М. Лисенка. Відтоді зв’язків з Украї­ною француз не поривав. Завдяки Жану-Марі у Франції по обміну побувало багато українських музикантів. Навіть камерний оркестр із Рівного. Всіх музикантів Жан-Марі приймав у себе вдома.

Музикант має дуже багато друзів серед українців у різних містах. Цікавиться подіями в нашій країні. Француз так полюбив Україну, що на пенсії навіть планує приїхати і пожити в Україні.
Наталія Фещук

 

Джерело:
До списку новин