загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знизять пенсії колишнім чекістам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

— Розмір пенсій колишніх співробітників апарату держбезпеки Польської народної республіки не може перевищувати середнього рівня в країні. Позбавлення колишніх функціонерів комуністичного режиму додаткових пільг і надбавок заощадить 135 мільйонів злотих (приблизно 850 млн грн. — ГПУ) на рік. Це виправлення помилок і прояв суспільної справедливості, — каже міністр внутрішніх справ країни 46-річний gazeta.ua

Маріуш Блащак.

Законопроект він представив 12 липня. Зміни до закону, ймовірно, набудуть чинності на початку 2017 року. Виплати мають зменшити 32 тис. колишніх польських чекістів. Середня пенсія в країні — 2131 злотий, це 13,3 тис. грн.

— Декомунізація у Польщі триває понад 20 років. Вони йдуть цим шляхом повільно, але послідовно. Знизити пенсії для колишніх чекістів — правильний крок. Україна до цього ще не дійшла, але питання обов'язково розглядатиметься. І має вирішитися скоріше, ніж у поляків, — каже голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, 39 років. — Ми почали декомунізацію лише торік. Поки що це політичні рішення, морально-правові. Але настане час і для соціальних. Маємо великий фонд для виплати спецпенсій. Часто їх отримують незаслужено. Слід переглянути пенсії осіб, які боролися проти України. Водночас необхідно залучити державні ресурси на підтримку тих, хто наближав її незалежність.

Автор: Ольга ГОЛОВКА

 

Джерело:
До списку новин