загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що ми знаємо про мінеральні води?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Людський організм складається на 60-80% з води. Вода складає основу усіх без винятку процесів життєдіяльності. Тому для нормального функціонування організму необхідно постійно поповнювати втрачену воду. В процесі життєдіяльності організм людини втрачає багато солей та мікроелементів і саме мінеральні води можуть стати адекватним джерелом їх поповнення. zhyvyaktyvno.org

Питання: яка саме мінеральна вода підходить для щоденного вживання?

Мінеральна вода штучна та натуральна – практично рівноцінні при умові, якщо мінеральний комплекс для штучної води ретельно підбирається спеціалістами, а сама мінералізація проводить на сучасному якісному обладнанні.

Проте природні мінеральні води мають перевагу у тому, що отримуються з певних прошарків із земних глибин. Отже несуть мікроелементи з цих земних порід. Природні води переважно мають унікальний мінеральний та органічний склад. І цю унікальність може створити тільки природа! В залежності від складу води можуть бути столовими, лікувально-столовими та лікувальними.

Столова мінеральна вода – вода, яка містить менше 0.5 г./л. солі. Таку воду можна вживати у великих кількостях, а також використовувати для приготування  їжі. Така вода переважно не містить великої кількості корисних речовин, проте є оптимальною для поповнення води в організмі.

Лікувально-столова вода – солі від 0.5 г./л. При помірному вживанні не є шкідливою. Проте при надлишковому вживанні може призвести до негативних порушень в організмі. А саме: загострення хронічних захворювань, порушення сольового балансу та кислотно-лужної рівноваги.

Лікувальна мінеральна вода – вміст солі більше, ніж 1 г./л. Вживати її можна виключно за призначенням лікаря.

Історично склалося так, що було дуже престижно їздити відпочивати на води. Покращувати своє здоров’я на курортах вживаючи ту чи іншу мінеральну воду.

Але забувається, що кожна мінеральна вода має лікувальні властивості, відповідно не може застосовуватися як питна вода. При кожному захворюванні показана певна мінеральна вода, для якої існує особливим режим прийому (часовий, температурний).

Мінеральна вода може бути газованою та не газованою. Переважно мінералка є газованою. Вуглекислий газ додає воді бульбашок, сам по собі не є шкідливим. Служить природнім консервантом і сприяє тривалішому зберіганню води. Окрім того багатьом людям газована вода здається приємнішою на смак.

Через те, що вуглекислий газ стимулює секрецію шлунка, підвищує кислотність, людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту краще вживати не газовану.

Звісно, що користь мінеральних вод дуже велика, через вміст в них мінералів та мікроелементів. Проте безконтрольне вживання лікувальних мінеральних вод може призвести до серйозних змін в організмі та, навіть, до виникнення різноманітних захворювань.

Вживання лікувальних мінеральних вод може здійснюватися виключно після ретельного обстеження в лікаря. При призначені треба також дуже уважно слідкувати за кількістю спожитої лікувальної мінеральної води та режимом вжитку.

Інформація про мінеральний склад води має бути на етикетці пляшки. На жаль багато фірм-виробників не вказують усієї необхідної інформації, або ж інформація не завжди відповідає дійсності. Тому при виборі води надавайте перевагу перевіреному виробнику, який відповідально відноситься до власного продукту та до споживача відповідно.+

На етикетці має бути зазначено місцезнаходження свердловини чи джерела з якого розлита ця вода. Глибина свердловини, хімічний склад та мінералізація, а також якою є вода: газована чи негазована.

Етикетка має містити повну назву виробника та його чітку адресу, назву нормативного документа, який визначає норми щодо якості води.

Кожна вода на етикетці має мати дату виготовлення та термін зберігання.  Важливим є зазначення умов зберігання.

Якщо етикетка викликає сумніви, то краще не ризикувати купувати таку мінеральну воду.

Не всі виробники мінеральних вод вказують покази та проти покази для застосування води. Це може призвести до того, що люди починають вживати лікувальні мінеральні води в якості столових.  На жаль лікувальні води продаються не лише у аптеках, що може заплутати споживача.

Найоптимальнішою для адекватної гідратації для здорової людини є природна питна водна з земних глибин з вмістом солей не більше 0.5-0.7 г./л.

Безконтрольне вживання лікувальних мінеральних вод може призвести до негативних змін в організмі. 

Мар'яна Возниця

Джерело:
До списку новин