загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені: часник допоможе захистити мозок людини від старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часник є однією з найбільш широко вживаних спецій. Багато хто знає, що сірковмісні сполуки часнику є чудовим джерелом антиоксидантів і протизапальних речовин. Поживна речовина, що міститься в часнику, здатна захистити мозок від старіння і запобігти хворобі Альцгеймера і Паркінсона. epochtimes.ua
Тисячоліттями рецепт з часнику, цибулі, вина і жовчі корови використовувався для лікування самих страшних інфекцій. В даний час він як і раніше ефективний. На думку вчених з університету Ноттінгема, такі ліки працює навіть проти резистентних супербактерій начебто MRSA. Вони знищують 90% мікроорганізмів на шкірі гризунів.
Однак антибактеріальні властивості часнику — не єдина сильна його сторона, вважає професор Цзэцзун Гу, провідний автор дослідження. 
«Наше дослідження зосереджено на використанні одного вуглеводу часнику, відомого як FruArg, і його захисної ролі»

, — пояснив професор, згідно DailyMail.
Команда дослідників під керівництвом Гу переконалася в здатності FruArg знижувати розвиток ушкодження клітин мозку, викликаних стресовими факторами навколишнього середовища.
Стрес може включати в себе старіння, куріння, забруднення навколишнього середовища, черепно-мозкову травму або надмірне вживання алкоголю.
Клітини мікроглії — перший і головний рубіж оборони в центральній нервовій системі. На відміну від інших клітин головного мозку, які практично не відновлюються, мікроглії відповідають на запалення і пошкодження шляхом розмноження.
Переміщаючись по напрямку до місця пошкодження, вони можуть захищати інші клітини мозку від руйнування. Тим не менш, збільшення числа клітин мікроглії не забезпечить захист від старіння головного мозку.
Справа в тому, що мікроглія під час виконання своїх функцій також виробляє оксид азоту. Надмірне виробництво оксиду азоту призводить до пошкодження клітин мозку і сприяє нейродегенеративним захворюванням, таких як хвороба Паркінсона і Альцгеймера.
Тим не менше, використання речовини FruArg, виділеної з часнику, мабуть, здатна згладити цю проблему.
Створивши клітинну модель стресу в головному мозку, і спостерігаючи за роботою клітин мікроглії, команда вчених змогла виявити захисні ефекти FruArg на здоров'я мозку.
Під час стресу вчені очікували побачити розмноження клітин мікроглії і побічний синтез оксиду азоту, однак застосування FruArg допомогло уникнути цього. FruArg сприяв виробництву антиоксидантів, які посилили захист мозку.
Вчені сподіваються в майбутньому використовувати ефекти FruArg і при хворобах серця, діабеті і раку. Хто знає, може бути, часник чекає велике майбутнє у вигляді популярного засобу від хвороб.

 

Джерело:
До списку новин