загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тіло пам’ятає все: де сховались всі ваші переживання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

“Тіло пам’ятає все” – так звучить один із законів тілесно-орієнтованої психотерапії. Тілом зберігаються всі спогади і пережиті нами емоції.

Почуття і страхи, які людина ігнорує, виливаються в проблеми зі здоров’ям і якщо продовжувати не звертати на них увагу – таких проблем буде додаватися все більше. Кожна частина тіла відповідає за певні страхи людини і залежно від того, в якому місці виникають неприємні відчуття, можна визначити, чого вона боїться.

Людина влаштована так, що наша Свідомість часто не хоче визнавати та признавати деякі почуття, тому вони розходяться по тілу і осідають в певних місцях. Цей механізм в психології охрестили назвою “витіснення”. У несвідомому відбувається витіснення хворобливих переживань, думок і спогадів, у тому числі і страхів людини. Щоб нагадати про себе, вони трансформуються в хвороби, таким чином, приховані почуття намагаються звернути на себе увагу.

Як намалювати індивідуальну тілесну карту страхів?

  1. Вам знадобиться чистий аркуш паперу і інструменти для малювання (олівці, фломастери і ручки).
  2. Намалюйте Ваше тіло. Це не обов’язково має бути професійний малюнок, якщо ви не вмієте малювати – намалюйте просту людинку з лічилочки «палка, палка, огірочок».
  3. Тепер, закривши очі, спробуйте відчути своє тіло. Чи відчуваєте Ви напругу? Чи комфортно Вам? Чи, можливо, Ви відчуваєте тепло?
  4. Продовжуючи так само прислухатись до свого тіла, запитайте себе: “Де в моєму тілі живе страх?”.
  5. Відзначте на малюнку місця, які прийдуть вам думками у голову. Там і живе страх. Таких ділянок може бути декілька. Десь страх людини виражений більше, десь менше. Якщо свідомість особливо інтенсивно вказує на якесь місце, позначте його більш жирною позначкою. Це не з проста. Ваше нутро вам підказує, що цей страх потребує особливої уваги.

А тепер давайте подивимось на карту, дізнаємось де саме сховалися переживання, і зрозуміємо, що вони за собою приховують:

Ноги. Біль у ногах може говорити про страх втрати стабільності і опори. Людина не відчуває впевненості в завтрашньому дні.

Таз. Проблеми в області тазу говорять про страхи людини в сексуальній сфері. Цим страхом провокується розвиток різних захворювань, а також він перешкоджає отриманню оргазму у жінок.

Живіт. Дискомфорт в цій області обумовлений страхом людини за життя. Можливо, ситуація загрози для життя була і не реальною, але навіть коли це відчуття небезпеки проходить, для Несвідомого вона залишається актуальною. У зв’язку з цим не вдається досягти повноцінного розслаблення, а також відчути себе в безпеці.

Район діафрагми, включно зі шлунком і сонячним сплетінням. У цій зоні влаштувалися соціальні страхи. Страх людини – бути відкинутим суспільством.

Грудна клітка. У цій зоні на мапі страхів відбивається страх людини перед самотністю, людина боїться бути знедоленою як особистість.

Руки. Через цю частину тіла виражається страх людини перед контактом зі світом. Найчастіше люди, які приховують цей страх, обирають професію, де не потрібно спілкуватися з оточуючими. Проблеми з кистями вказують на проблеми із комунікацією. Права кисть свідчить про страх чоловіків, а ліва – жінок.

Спина. Дискомфорт в цій області свідчить про те, що людина боїться постати перед оточуючими недосконалою, не виправдавши їх очікування. Найчастіше з такою проблемою стикаються перфекціоністи.

Що стосується плечей, то вони символізують відповідальність і силу. Біль в цій області пов’язаний зі страхом людини виявитися слабкою або не впоратися з відповідальністю.

Шия. Часті ангіни, відчуття стиснення і першіння переслідує людей, яким важко висловлювати свої почуття. Постійна напруга в шиї виникає через те, кожен раз, коли почуття хочуть вийти назовні, шия стискається і утримує їх усередині.

Обличчя. На тілесній мапі страхів воно символізує боязнь “втратити обличчя”. Такі люди потребують любові і схвалення, тому щоб всім догодити їм доводиться постійно носити маски.

Очі. Страх реальності вражає один з основних каналів сприйняття. Людина відмовляється бачити правду, що виливається в проблеми із зором.

Майте на увазі: емоції не можна тримати в собі! Саме таємні страхи і є причиною більшості захворювань. Впоравшись зі своїми внутрішніми переживаннями Ви зможете позбутися проблем зі здоров’ям. Психосоматика – є одним з найактуальніших, та таким, що найактивніше розвивається сьогодні, напрямів медицини. Медиками доведено, що абсолютно переважна кількість хвороб – це наслідок психологічних та психічних реакцій на події, які людям довелось пережити. Отже, і лікувати їх теж потрібно починати саме з цього боку. Беріть і Ви це до уваги!

 

Джерело:
До списку новин