загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як знизити тиск без ліків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кілька варіантів, які допоможуть обійтися без таблеток або стануть хорошою додатковою терапією.

Проблема підвищеного тиску сьогодні вважається однією з основних в медицині, адже це основна причина серцевих нападів і інсультів. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, від гіпертонії страждає більше мільярда людей, і щорічно вона стає причиною дев'яти мільйонів смертельних випадків.

Факторів появи гіпертонії безліч, в першу чергу це генетична схильність, надмірне споживання солі, любов до алкоголю, малорухливий спосіб життя, стреси, куріння або надмірна вага.
"Але також гіпертонію можуть викликати і деякі захворювання", пояснює Міхаела Штепанова, лікар "Лікарського будинку" в Празі, і пояснює: "Артеріальна гіпертензія може бути викликана, наприклад, гормональними змінами або доброякісною пухлиною надниркових залоз, а також захворюваннями нирок, гіперактивністю щитовидної залози і так далі".
При цьому вона звертає увагу, що однією з проблем гіпертонії є те, що довгий час вона може ховатися, і стає очевидною тільки після довгого часу. Наприклад, під час випадкових профілактичних або інших медичних тестів.
Якщо ваш лікар поставив вам діагноз "гіпертонія" і призначив відповідне лікування, ви можете спробувати знизити тиск і природним шляхом. Ось сім простих і надійних способів.
ПОЧНІТЬ ВРЕШТІ-РЕШТ ЗАЙМАТИСЯ!
Зізнайтеся, ви теж час від часу говорите собі, що пора все-таки почати бігати або записатися в спортзал, але крім думок далі справа не просувається? І даремно! Фізичні заняття дуже природний і ефективний спосіб знизити кров'яний тиск і надалі тримати його під контролем. Вже сто разів доведено, що регулярна фізична активність зміцнює серце - а сильне серце означає нормальний тиск і менший тиск на кровоносні судини.
Тому постарайтеся частіше давати навантаження на кардіо, переважно в помірному темпі. Вам не потрібно кожен день потіти на біговій доріжці в тренажерному залі, використовуйте драбину замість ліфта і ходьбу замість автомобіля. Запишіться на курси танців для людей похилого (на щастя, сьогодні такі з'явилися майже в кожному місті).
Доктор Штепанова рекомендує встановити собі тижневий ліміт таких занять: як мінімум 3 рази в тиждень від 30 до 60 хвилин.
ВІДМОВТЕСЯ ВІД ПЕРЕРАХОВАНИХ НИЖЧЕ ПРОДУКТІВ…
Якщо ви страждаєте від високого кров'яного тиску, ви повинні особливу увагу приділити відповідній дієті.
"У першу чергу важливо обмежити споживання солі, ваша норма - не більше 5 грамів в день, що еквівалентно приблизно 1 чайній ложці. До речі, натрій чинить негативний вплив також на здоров'я наших нирок, кровоносних судин і збільшує навантаження на ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Знижуйте в своєму раціоні кількість страв з борошна і солодкого.
А також ви повинні бути акуратними з споживанням кави і взагалі будь-яких кофеїновмісних напоїв. І, звичайно ж, алкоголь - по мінімуму. Тому що все це дає стрибок вашому тиску. Якщо ж ви перестанете їх вживати, то можливо, що тиск нормалізується сам собою і необхідність в ліках зовсім відпаде, – радить доктор Штепанова.
Обмежте споживання продуктів, які містять консерванти і багато солі - в основному це напівфабрикати, супи з пакетиків і пряних сумішей.
... І ПОЧНІТЬ ЇСТИ ЦІ
Рекомендується збільшити споживання поліненасичених жирних кислот (жирна риба, горіхи, насіння і так далі). А також продуктів, що містять калій (шукайте його в бананах, картоплі, апельсинах).
Також у вашому раціоні повинні бути продукти з великим вмістом магнію і рутин, джерелом якого є, наприклад, гречка.
І взагалі, візьміть за правило - побільше фруктів, овочів, риби, нежирного м'яса (особливо птиці), соєвих бобів, кукурудзяних пластівців, цибулі, часнику, селери. Поменше жирного. Білий хліб і багети замініть на зерновий, хлібобулочні вироби - тільки з сірої муки. Макарони купуйте з цільної пшениці. І частіше налягайте на рис і гречку.
ПРИМУСЬТЕ СТРЕС ... НЕРВУВАТИ
На коливання тиску також впливають емоції, почуття провини і тривоги, переживання. Звичайно, це просто сказати "Перестань нервувати", проте одна справа сказати, і зовсім інша - зробити.
Для більшості людей це неможливо повністю уникнути стресу, але в наших силах зменшити його і, отже, його наслідки. Понизити напруженість і розчарування допоможуть, знову ж таки, фізичне навантаження або зустріч з друзями. Іноді можливість виплеснути почуття і емоції є головною профілактикою.
ЗНИЖУЙТЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ
Це один з головних чинників підвищення тиску. Спочатку - тимчасово. Але якщо зловживати постійно, то звичка переросте в норму. Якщо ви вже страждаєте від високого кров'яного тиску, ви повинні знати, що велика кількість алкоголю може викликати інсульт.
На думку доктора Штепанової, люди, які вживають протягом одного дня п'ять або більше алкогольних напоїв, мають підвищений ризик довгострокових проблем зі здоров'ям, серед яких в тому числі серцевий напад та інсульт.
ПОЛЮБІТЬ ЧАЙ
Якщо ви власник підвищеного артеріального тиску, частіше пийте чай. За даними американського сайту з охорони здоров'я WebMD, всього одна-дві чашки зеленого чаю або чаю "улун" в день допоможе знизить ризик розвитку високого кров'яного тиску майже на 50%. Особливо в порівнянні з тими, хто любить каву
До речі, про каву. Якщо ви "сидите" на каві і не знаєте, як з неї "зіскочити", спробуйте пити чай "масала", завдяки вмісту спецій і молока цей індійський чай володіє насиченим смаком, що допомагає переключитися з густої кави.
СПРОБУЙТЕ МЕДИТУВАТИ
У багатьох медитація асоціюється зі східними практиками, а то і деякими релігійними віровчення. Однак це не завжди так. Медитація як спосіб заспокоєння (як нервів, так і тиску) використовується у всьому світі, в першу чергу тому, що методи медитації знижують рівень стресу. А чим він загрожує для кров'яного тиску, вже було сказано вище.
"Методи релаксації і медитації можуть бути відповідним способом заспокоїти тіло і розум і відійти від стресу. Однак я повинна сказати, що це лише додаткова терапія до лікування, призначеного лікарем. Вам в будь-якому випадку необхідно проконсультуватися з лікарем, який стежить за розвитком вашої хвороби", – підсумувала Міхаела Штепанова.

 

 

Джерело:
До списку новин