загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

26 липня - день найголовнішого янгола Гавриїла і важкої праці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здавна люди проводили у цей цень багато часу в полі, а вдома практично ніхто не сидів.
26 липня відзначають День Архангела Гавриїла. Зазвичай це свято припадає на наступний день після Благовіщення, однак 26 липня його відзначають повторно. Це пояснюється тим, що 26 липня був освячений храм, споруджений в Константинополі в честь Гавриїла.

Сам Архангел Гавриїл шанується як один з найголовніших янголів і кілька разів згадується в Біблії. Саме Гавриїл сповістив пророкові Даниїлу, як складеться доля єврейського народу, повідомив Марії про народження Христа. До речі, Гавриїл протягом всього свого життя перебував поруч з Марією і охороняв її. Йосипу, чоловікові Богородиці, він явився для того, щоб попередити про небезпеку, яка загрожувала Ісусу, коли Ірод вирішив знищити всіх немовлят у місті.

З Архангелом Гавриїлом також зустрічався і сам Ісус, коли просив зміцнення духу, сил, щоб перенести муки і страждання. Архангел Гавриїл також повідомив жінок-мироносиць про Воскресіння Христове.

На іконах Гавриїла часто зображують з райською гілкою, яку він, згідно з Святим письмом, приніс Діві Марії. Також на інших іконах Гавриїл може тримати в руці дзеркало і ліхтар.
У давнину в цей день говорили: "Архангел Гавриїл на хлібне поле ступив. Золотом зерно відливає, зі святого неба добра сила злітає". Продовжувалися жнива: "Час дороге, нікому спокою немає". "Піт ключем б'є, а жнець своє бере", - говорили наші предки. На архангела Гавриїла звертали увагу на прикмети. Суха погода в цей день обіцяла хорошу і суху осінь. Якщо ж починалися сильні дощі - потрібно було побоюватися загибелі врожаю. Тому селяни зверталися до неба: "Не йди дощик, де косять, а йди, де просять. Не йди, де жнуть, а йди, де ждуть".

До 26 липня поспіває жито і починає хилити стебла до землі. Тривають жнива - люди проводять багато часу в полі, а вдома практично ніхто не сидить. І сіно вимагає особливої уваги. Попадеться в стіг пучок прілої трави і пропаде велика частина сіна. Тому трави стеляться і добре просушують. Намагалися якомога швидше прибрати з полів жито, віднести до комори та забезпечити захист від вологості.

Джерело:
До списку новин